Африканська чума на Рівненщині вбиває свиней

22.11.2016 10:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Степан Ромашкін

Вчора, 21 листопада, близько 16 години дня у головному управлінні ветеринарної медицини в Рівненській області отримали результати лабораторних досоліджень, що підтвердили спалах африканської чуми свиней на Рівненщині.

 

 - Вже ввечері, 21листопада, у селі Черниця Корецького району, де власне виявили збудник, було виставлено патрулювання. Сьогдні розпочнуться заходи із умертвляння свиней в межах цього населеного пункту, - коментує начальник головного управління ветеринарної медицини в Рівненській області Володимир Лазарчук. – У навколишніх населених пунктах, що в межах трикілометрової зони, будемо вести спостереження. У випадку виявлення захворювання ветеринарно-карантинні заходи та спалення туш свиней будемо проводити і там. 

 

До слова, село Черниця, що на Рівненщинні знаходиться за три кілометри від Хмельницької області та за 13 від Житомирської. Попри те, що інформацію про спалах африканської чуми підтвердили тільки вчора ввечері, місцеві жителі масово почали різати свиней.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews