Сидорук Анатолій

Сидорук Анатолій

помічник-консультант Народного Депутата України

Анатолій Сидорук: «Кредо влади: після нас хоч трава не рости»

Яким лише чортом не лякає влада українців, аби виправдати свої лукаві злодіяння, що ведуть до тотального знищення України, як держави.

17.03.2017 11:04   Джерело: RvNews
Автор : Сидорук Анатолій

 До страшилок в образі кровожерливого Путіна, який несе загрозу широкомасштабної агресії ззовні та доморощених «шатунів», які, мовляв, розхитують країну зсередини, додалася нова небезпека.

Можновладці та експерти в один голос заговорили про ймовірність дефолту (тобто банкрутства) України. Це може статися вже в найближчій перспективі, якщо Міжнародний валютний фонд не виділить нам черговий транш – майже мільярд доларів кредиту, аби український уряд частково покрив зовнішні борги.

 

Ситуація справді невтішна, якщо взяти до уваги той факт, що державний борг України досяг 82,6% ВВП. За інформацією Мінфіну, Україна винна кредиторам 71 мільярд доларів, або 1,9 трильйона гривень. Відтак, на кожного українця припадають десятки тисяч гривень державного боргу, який з року в рік лише зростає. Наприклад, торік держборг України зріс на 8,3%, або на 5,47 мільярда доларів. До слова, за тридцять днів президентства Дональда Трампа борг США зменшився на 12 мільярдів доларів.

 

Як робить українська влада? Просто. Боргову лямку вішає на плечі пересічних українців, а сама розкрадає отримані від МВФ гроші. До речі, за приблизними підрахунками міжнародних експертів, щорічні втрати України від офшорних операцій досягають 11-12 мільярдів доларів.

 

Водночас замість того, щоб створювати сприятливі умови для бізнесу та інвестувати гроші у вітчизняну економіку, влада робить усе, щоб до кінця знищити те, що досі трималося на плаву. В тому числі й наш Рівнеазот, який нещодавно оголосив про зупинку виробництва.

 

Прикриваючись міфічними вимогами МВФ, влада підвищує ціни на енергоносії, що призводить до тотального подорожчання всього та вся, і зменшує витрати на соціальні гарантії. Приклад? Візьміть останнє (з 1 березня ц.р.) майже подвійне збільшення тарифу на електроенергію і зниження соціальних норм на енергоносії.

 

Лукавству влади, яка цинічно видає грішне за святе, здається, немає меж. Ну, взяти бодай обіцяне можновладцями підвищення добробуту українців, яке мало настати з підвищенням мінімалки до 3200 гривень. У що воно вилилося, красномовно засвідчили статистичні дані.

 

За інформацією Держстатистики, у січні середня зарплата українців зменшилася у порівнянні з груднем на 7,2%, або на 467 гривень.

 

«Ощаслививши» працюючого українця, влада взялася за пенсіонера. Як анонсують урядовці, з 1-го травня заплановано підвищення мінімальної пенсії з 1247 до 1312 гривень, а прожиткового мінімуму для працездатних – з 1544 до 1624 гривень.

 

Проте ріст інфляції (за офіційною версією – 8,1%), як прогнозують експерти, зробить українців ще біднішими, ніж вони були торік. А наміри уряду підняти в другому півріччі розмір мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень, за оцінкою аналітиків, може призвести до повного знищення малого і середнього бізнесу.

 

Та це ще не весь перелік підступних задумів влади, яка, вочевидь, живе за принципом «після нас хоч трава не рости». Зараз виношуються підкилимні плани, знову ж таки начебто на вимогу МВФ, як підвищення пенсійного віку і відкриття вільного ринку землі.

 

Іншими словами, можновладці хочуть, щоб українці працювали на повернення розкрадених ними зовнішніх кредитів до смерті. А на довершення ще й купили собі для вічного спочинку два метри приватизованої товстосумами землі.

Анатолій СИДОРУК,

лідер обласного Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews