Добудова поліклініки №2: громадськість м.Рівне об'єдналась у коаліцію

29.02.2016 23:21   Джерело: charivne.info
Опубліковано : Семен Палій

У Рівному створили Коаліцію громадських організацій Рівненської області, яка бере на себе зобов`язання раціонального використання бюджетних коштів та збільшення фінансування медичної сфери. Зокрема, сьогодні говорили про добудову нового корпусу Поліклініки №2 у Рівному. 

У програмі розвитку міста передбачено виділення 2, 5 мільйонів гривень на добудову Полікліки №2. Проте, як повідомляє голова ГО "Центр супільних дій "Сівітас" Володимир Зиль. 

- У приватному спілкуванні з жителями міста, ми запитували, щоб вони хотіли бачити у цій поліклініці. Абсолютна більшість відповіла, що хочуть оновлене приміщення жіночої консультації, - каже Володимир Зиль. 

- У мене виникає питання: для чого було ліквідовувати і реформовувати приміщення жіночої консультації, яке є, щоби зараз чекати на нове. Якби ці 2, 5 мільйони виділити у те, що було, то, думаю, там можна було зробити чудовий ремонт, це було б досить комфортно жінкам. Мені здається, чиновникам вигідно щось одне приймати в той період, коли приходить інша влада, то орієнтири кардинально змінюються, - пояснює голова Правління Рівненського обласного відділення ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ"та активіст "Сила Людей Рівне" Юрій Лазаревич. 

Новостворена Коаліція об`єднує "Центр суспільних дій "Сівітас", Рівненське обласне відділення ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ", "Молодіжний центр праці та соціальних інвестицій "Мікс". Крім того, зазначені організації підписали Меморандум. 

Меморандум Коаліції "Ефективна медицина" виділяє основні напрямки роботи:

1. Зібльшення фінансування бюджетами всіх рівнів Рівненської області програм, спрямованих на боротьбу з епідемічними та соціально-небезпечними захворюваннями.

2. Сприяння внесення змін до обласної програми з розвитку хоспісної та паліативної допомоги, аби покращити медико-соціального супроводу тяжкохворих, які потребують паліативної допомоги.  

3. Використання системи "Прозоро" під час рамкових угод та допорогових закупівель закладами охорони здоров`я Рівненської області. 

4. Популяризація цієї системи серед підпримців.

5. Моніторинг та оптимізація використання бюджетних коштів, що виділяються.

6. Створення окремого місця для профілактики та лікування захворювань у жінок, яке фактично відсутнє у Рівному після переміщення жіночої консультації до Поліклініки №2.

7. Адвокація виділення коштів на добудову Поліклініки №2. 

До обговорення проблем добудови Поліклініки було також запрошені начальники міського та обласного управлінь охорони здоров`я,  голову бюджетної комісії та начальника управління фінансів, а також начальника капітального будівництва. Утім, ніхто із зазначених держслужбовців не долучився. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: charivne.info