Драганчук залишається на посту голови Рівненської облради

09.09.2016 15:37   Джерело: Голосно
Опубліковано : Степан Ромашкін

Новий голова Рівненської обласної ради поки не писатиме заяву з посади. Про це він заявив на брифінгу сьогодні. Нагадаємо, вчора після його обрання з’явилася інформація, що від керівництва ВО «Батьківщина» телефонували йому з вимогою піти з посади. Окрім того, буцімто на політраді партії звільнили голову обласної організації «Батьківщини» Миколу Кучерука. Однак, керівник депутатського корпусу розповів, що глава політсили Юлія Тимошенко ні йому, ні Кучеруку особисто нічого не говорила.

Разом з тим, у першу зустріч з журналістами у якості голови облради, Микола Драганчук не говорив про робочі плани. Щоправда на жарти не скупився.

— Вибачте, що я прийшов до Вас без квітів, шампанського та цукерок, — сказав голова облради, маючи на увазі скандал, який стався на першій прес-конференції першого керівника депутатськог корпусу нинішнього скликання Володимира Ковальчука. — І що не говоритиму про плани на новій посаді. Я хочу розставити усі крапки над «і», щодо мого обрання. Перед учорашньою сесією зібралися фракція «Батьківщини» та наші однопартійці з області. На засідання завітав й нардеп-радикал Андрій Лозовий, який просив, щоб на посаді голови облради наша фракція підтримала кандидатуру Оксани Лозової. Цікаво, що ми зараз багато критикуємо, коли політики «просувають» своїх родичів, що Президент України «заводить» в Парламент свого сина, інші посадовці це роблять… Так відбулося й з Лозовим. — розповів Микола Драганчук.

Разом з тим, він зазначив, що фракція «Батьківщини» готова була підтримати Оксану Лозову, щоправда при умові, що радикали зберуть відповідні підписи ще хоча б у двох десятків депутатів.

— Очевидно, що до початку сесії команда Олега Ляшка в облраді не змогла зібрати необхідну кількість колег, які б проголосували за Оксану Лозову. А «Патрія Конкретних Справ» натомість висунула мене на посаду голови. І хоча, я казав представникам «Батьківщини» не голосувати за мене, більшість депутатів таки висловили мені довіру, — зазначив голова Рівненської обласної ради.

Відтак, Микола Драганчук повідомив, що йти з посади поки не збирається. Однак додав, що у найближчий понеділок відбудеться засідання політбюро партії, на якому запросили й депутатів місцевих рад, і де вирішуватимуть долю голови облради.

— На сьогодні я не готовий писати заяву, оскільки мене підтримала більшість депутатів. Вони довірили мені цю посаду, тому сподіваюся, що й далі працюватиму. Більше того, намагатимусь об’єднати та згуртувати обласних обранців задля покращення соціально-економічного стану на Рівненщині, — підсумував Микола Драганчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голосно