Хомка вивели з себе. Реконструкція "Авангарду" під загрозою зриву

21.09.2016 14:43   Джерело: press-centr.com
Опубліковано : Степан Ромашкін

Вчорашня колегія за участю міністра молоді і спорту Ігоря Жданова геть вивела із себе міського голову Рівного Володимира Хомка. Чиновника обурила інформація про те, що уряд у проекті бюджету на наступний рік вирішив утримання дитячих садків та шкіл покласти на плечі місцевих бюджетів. Зокрема, що стосується комунальних послуг. В Кабміні у такий спосіб сподіваються місцеву владу стимулювати до економії. На місцях же кажуть, що таке нововведення поставить хрест на розвитку міст.

- Міністр молоді і спорту повідомив, що в новому проекті бюджету на наступний рік вирішили капітальні видатки, які раніше фінансувалися з державного бюджету, фінансувати лише по статті заробітної платні. Тобто, гроші на комуналку для шкіл та садочків пропонують шукати на місцях. Нам і раніше зарплатню приблизно на 20 % недофінансовували і ми змушені були шукати ці гроші в міському бюджеты. Тепер, якщо ще покладуть на нас комуналку, то всі гроші з міського бюджету підуть туди. Це вимиє колосальні суми з місцевих бюджетів. Я міністру сказав, що це не припустимо. А ще нагадав, про пільгові перевезення, які мали відшкодувати, але цього року ні копійки не відшкодували. Два роки більш-менш пожили добре, почали купувати тролейбуси, нову апаратуру в лікарню, асфальтувати дороги та двори. На наступний рік вже заклали 120 мільйонів на будівництво стадіону «Авангард», а тут ця новина, як сніг на голову. Особисто я проект бюджету ще не бачив, власне, його ще ніхто не бачив. Про ці нововведення чув лише на словах. Однак, сподіваюся, що Гройсман, як колишній міський голова має зрозуміти, чим такі зміни загрожують на місцях. Очевидно, що ще будемо із колегами - міськими головами та прем’єром зустрічатися і обговорювати це. В чомусь мусимо піти на поступки, адже уряду теж треба кошти на утримання армії, однак і забирати повністю все – це не вихід, - емоційно прокоментував ідею Кабінету міністрів України пан Хомко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: press-centr.com