Художня виставка Михайла Дзядика відкрилася в галереї європейського живопису «Євро-Арт»

Львівський майстер живопису Михайло Йосипович Дзядик представляв рівнянам свої полотна у день свого 77-річчя.

30.03.2017 20:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Тому саме 77 робіт вирішив митець у два тури представити рівнянам. Першу відкрили вчора й рівняни можуть її відвідати. Другу виставку живописець демонструватиме у Рівному влітку.

 

«Краса й гармонія українського модернізму» – художник не випадково назвав свої витвори живопис у стилі модерн такою назвою. Бо він уміє бачити своїм особливим внутрішнім зором, вміє чаклувати фарбами так, що ви проникаєте у глибокий світ його світобачення, його емоцій і відчуттів.

 

 

А світ його особливо чуттєвий до всього українського, де річка Стирем зветься, де козацька слава Берестечка, де соковита груша в руках його доньки, де кладка як стежина, де сопілка ось-ось зазвучить, де його чарівні коні, яких він любить по-особливому. Ось таким побачився рівнянам львівський майстер живопису Михайло Йосипович Дзядик.

 

На відкриття виставки знаного українського художника у виставковій залі зібрались рівненські колеги по мистецькому цеху, шанувальники мистецтва, юні і старші – єдино об’єднані потягом до прекрасного.

 

Важливе місце у творчості художника зайняли Волинь і Полісся. Особливо полюбилась художнику наша Демидівщина, де розливається Стир, де прекрасні села Боремель, Лопавше, Лисин, з чудовою природою і не менш цікавою історією Хрінники. А у Хрінниках мешкає його учень – художник Олег Панасюк, який має свій мистецький хутір. Разом художники зустрічали сонце над Стирем в Боремлі, виписуючи фарбами на полотні справжні шедеври сучасного живопису.

 

Розглядаючи кожну роботу п. Михайла, намагаєшся зазирнути за полотно, додумати, домалювати, дофантазувати у своїй уяві цей реально нереальний світ.

 

До Рівного митець приїздить не вперше. Адже його дружина, теж художниця Олена Охримик довгий час працювала у Рівненському інституті мистецтв РДГУ, викладаючи предмет композиції.

У 2005 році її виставка «Кольорова Україна» у Рівненському краєзнавчому музеї залишила помітний слід в мистецькому житті краю.

 

Михайло Дзядик живе і працює у Львові, але одна із його художніх майстерень – це Рівненщина, де об’єднались Волинь і Полісся, куди вже багато років манить його багатство нашої природи.

 

Галина Данильчук


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews