Ігнорування правил дорожнього руху приводить до жорстких наслідків

07.12.2016 10:16   Джерело: http://03656.com.ua/
Опубліковано : Степан Ромашкін

Учасникам дорожнього руху на Рівненщині нагадують про санкції при порушенні «законів дороги».

Із переформатуванням поліцейського відомства та ліквідацією такого підрозділу як ДАІ, у суспільстві вкоренилась думка, що правила дорожнього руху можна ігнорувати. Однак, це переконання явно хибне, бо сьогодні повноваженнями вартових доріг наділена чи не третина українських поліцейських, повідомляє Олеся Бондарець, Дубенський відділ поліції.

 

Поряд з тим, дієва роль у перевихованні незаконослухняних водіїв та пішоходів належить санкціям, що застосовуються при порушенні «законів дороги».

 

Найчастіше вживаними серед 10 видів стягнення, що передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення (КУпАП), є штраф, позбавлення права керування транспортними засобами та адміністративний арешт. Для прикладу, пішоходи, велосипедисти, водії гужового транспорту та погоничі тварин – а вони все частіше стають причинами дорожніх баталій – за свої порушення сплатять 51 та 85 грн штрафу відповідно. Якщо ж при цьому буде підтверджено ще й факт їх сп’яніння, то розмір грошового стягнення складе 136 грн (ст. 127). Для порівняння, особам, які не ввійшли до цієї категорії, водіння транспорту у стані сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, завершується накладенням штрафу у розмірі 10200 грн та позбавленням водійського посвідчення на 1 рік. Друге протягом року аналогічне порушення подвоює розмір штрафу (20400 грн) та позбавляє права керувати транспортом на строк 3 роки. Третє таке порушення протягом року тягне за собою штраф у 40800 грн та заборону керування транспортними засобами протягом 10 років (ст. 130 КУпАП).

 

Якими б жорсткими не здавалися ці санкції, слід розуміти, що основна їх мета – це профілактика (запобігання) правопорушень. Нерідко сплачений штраф чи 15 діб арешту не в змозі повернути втрачене здоров’я або ж життя! Пам’ятайте про це та долучіться до тих, хто власним прикладом виховує чемних учасників дорожнього руху.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: http://03656.com.ua/