Концепцію нової української школи презентував Інститут післядипломної освіти

На прес-брифінгу 10 травня ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, голови постійної комісії з питань гуманітарної політики Рівненської обласної ради Алла Черній розповіла журналістам про ключову ланку втілення Концепції Нової української школи на Рівненщині.

10.05.2017 20:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Створення нової української школи передбачає новий підхід до навчання особистісно-орієнтований на кожного учня.

 

– Рівненський обласний інститут післядипломної освіти буде працювати спільно з керівниками об’єднаних територіальних громад у напрямі організації методичного супроводу. Тому, що сьогодні вчитель має не лише надавати і забезпечити набір послуг, щоб учень успішно здав ЗНО, а підготувати його до виходу в соціальне середовище, – зазначила Алла Черній. – Також в процесі реформи освіти важливо налагоджувати тісні зв’язки з організаціями громадянського суспільства, які мають власні історії успіху в галузі неформальної освіти. Ми запрошуємо громадські організації, які працюють у напрямку вдосконалення освітніх послуг, до співпраці. Вона базуватиметься на партнерстві: ми можемо запропонувати ресурсне й організаційне забезпечення, а громадські експерти – власні практичні кейси історій успіху в неформальній освіті та освіті дорослих.

 

Проте для втілення концепції нової школи в життя, треба провести професійну перепідготовку вчителів. Алла Черній наголосила, що вже найближчим часом, у 2017-2018 навчальному році відповідне навчання буде організоване для вчителів початкових класів області.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews