Лікаря Думановського "відмазали" експерти МОЗу

29.09.2016 16:00   Джерело: Рівне Вечірнє
Опубліковано : Степан Ромашкін

5-річний Миколка Антонюк помер у Рівненській обласній дитячій лікарні на початку листопада 2015 року. Дитину привезла «швидка» із підозрою на апендицит вночі, а на ранок хлопчик помер. Рідні звинуватили у смерті лікаря Костянтина Думановського, який не зробив нічого для порятунку дитини.

Справа набула широкого розголосу й під тиском активістів та журналістів лікаря Думановського таки звільнили (хоча він подав до суду, щоб поновитися на посаді).

Батько дитини, який був, коли Миколка помирав, розповідав, що лікар майже не підходив до його сина, заборонив давати пити, хоча у хлопчика була висока температура. І реанімувати дитину взялися лише тоді, коли вона вкрилася трупними плямами.

Рідні були переконані, що малюк «згорів» від високої температури.

Лікарі заявили, що у дитини була хвороба Крона. Цей же діагноз днями вписали експерти МОЗ, заявивши: «Смерть дитини була обумовлена не недоліками у наданні медичної допомоги, а у власне тяжкістю його захворювання».

Висновок експертів розкритикувалажурналістка Інна Білецька, яка, зокрема, зазначила:

«Всі в очі казали, що хвороба Крона — вигаданий діагноз. Всі пояснювали про корпоративну етику. Потім головний дитячий патанатом України описала Миколчин кишківник як кишківник людини, яка роками повинна була б страждати від кровавих діарей і поволі вмирати. А не було діарей. І крові не було. І інших проявів системного захворювання не було».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівне Вечірнє