Максименко про ходи в парку знав, але відкопав тільки тепер

30.11.2016 10:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Степан Ромашкін

Фото "Рівне вечірнє"

популярне


Всі ЗМІ Рівного гудять про те, що у нашому місті знайшли чергові історичні значимі реліквій. Мова йде саме про розкрите підземелля у парку ім. Т.Шевченка біля фонтану "Витязь" бо "Стоматологу" (по-народному). 

Під час конференції на розкопках очільник міського управління культури зізнався, що про підземелля йому натякали і раніше.

— Ще коли я тільки прийшов на посаду директора міського об'єдання парків культури та відпочинку, мене одразу попередили: "На тому місці дискотеки не проводь!". Тепер вже точно зрозуміло, чому,  — сміється Тарас Максименко, начальник міського уплавління культури і туризму. — Думаю, що в радянські часи тому й поставили тут фонтан, щоб приховати від мешканців міста частину нашої історії. Наявність підземних ходів показав і георадар, за допомогою якого ми цього року обстежували територію. Поки що можна спуститися і пройти по 4-5 метрів у чотирьох напрямках. Але ходи ведуть кудись далі. Зокрема, там, де біля піцерії стоїть велика ялинка, радар показав цілих два яруси підземелля — один десь на трьох метрах вглиб, інший — на семи. Що це за підземелля і які таємниці воно приховує, вивчатимуть наші науковці. Ми запросили до огляду фахівців відділу охорони історико-культурної спадщини ОДА, краєзнавчого музею та ДП "Рівненська старовина". Але це точно був не льох Любомирських, бо навіщо б у ньому робити вісім розгалуджень, камери-капсули, два рівні?

Тож тепер, у Рівного є ще одна потенційна туристична принада, яка може діже урізноманітнити життя та екскурсії у місті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews