На Рівненщині не вистачає вакцин від сказу

13.01.2017 10:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Степан Ромашкін

Минулого року 2510 мешканців Рівненщини постраждали від укусів тварин. 610-м із них знадобилося лікування, зокрема, вакцинація проти сказу. При цьому вакцин в області практично не було. Партію препаратів привезли тільки після того, як від сказу померла гощанка. Та й то за кілька тижнів після інциденту, який викликав чималий резонанс у суспільстві.

 

На сьогодні привезеної вакцини залишилося обмаль, а нові партії з Києва поки не збираються постачати. Про це повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук вчора під час відеозустрічі у редакції «Рівне вечірнє».

За словами пана Осіпчука, наразі всі, кого кусають хворі на сказ тварини, отримають вакцини (а з початку року вже було кілька таких випадків). Проте вакцинують не всіх укушених, як би мали. Якщо у тварин не знаходять сказу, людей, на яких ті накинулися, не проліковують.

 

До речі, померла мешканка Гощанщини теж не отримала вакцини, бо у тварини, яка її вкусила, сказу під час експертизи не виявили.

 

Обласне управління охорони здоров’я на початку місяця надіслало лист до Міністерства охорони здоров’я з проханням виділити вакцину «Рабіпур» на область або принаймні надати інформацію, де її можна закупити за кошти місцевих бюджетів. На останні в управлінні охорони здоров’я — більше сподівань.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews