На Рівненщині відбудеться кінофестиваль “Місто Мрії”

19.08.2016 17:07   Джерело: http://informator.news/
Опубліковано : Степан Ромашкін

На Рівненщині з 24 по 28 серпня вперше відбудеться міжнародний кінофестиваль “Місто Мрії”, на якому учасники з різних країн зможуть продемонструвати свої роботи у сфері кіно.

Про це в коментарі кореспонденту ІНФОМАТОРа розповів директор фестивалюВіктор Булига.

“Відкриття відбудеться 24 серпня о 14.00 у кінотеатрі “Мультиплекс”. На початку будемо представляти учасників, членів журі, пройде невелика концертна програма. Після цього – світова прем’єра – показ фільму “Осінні спогади”. В Рівному така подія пройде вперше”, – зазначив Булига.

Участь у кінофестивалі взяли близько 200 учасників з 40 країн світу. Робот було надіслано дуже багато, але на фестивалі презентуватимуть тільки 68 з них.

У фестивалі будуть презентовані дві програми: міжнародна та національна. В міжнародній представлені такі номінації: повнометражне, короткометражне ігрове, короткометражне документальне та короткометражне анімаційне кіно. В національній програмі: короткометражне та повнометражне українське кіно.

“Ситуація в країні досить неспокійна і людям потрібно відпочивати. 28 серпня відбудеться закриття. Саме в цей день святкуватимуть день міста Рівного. Показ фільмів сприятиме обміну думками і зв’язками між шанувальниками кіно. Цей захід досить позитивно вплине на культуру України”, – розповів Булига.

Організатором проекту є “Українська Асоціація Маркетингу”. Генеральним партнером виступає будівельна фірма “Стоград”. Також організатором є Виконавчий комітет Рівненської міської ради.

“Бюджет на проведення фестивалю ми не розголошуємо, але він невеликий. Сподіваємося, в нас повірять і в майбутньому у фестивалю з’явиться багато спонсорів. Тоді ми зможемо краще прийняти наших гостей. І цей фестиваль буде тільки початком ряду цікавих заходів в Україні”, – повідомив директор.

Також Віктор Булига наголосив на тому, що необхідно проводити подібні заходи і на Сході України.

“Є ідея організовувати на Донбасі виїзні фестивалі. Зробити фотографії, взяти стенди, показати матеріали переможців у різних містах, зокрема в Донецькій і Луганській областях. Задумки є, але для цього потрібне фінансування”, – підсумував Булига.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: http://informator.news/