Начальник міліції Рівненщини ігнорує нелюдські умови проживання колишнього міліціонера

04.09.2015 22:26   Джерело: ЧаРівне
Опубліковано : Новини Рівненщини

Колишній правоохоронець, інвалід першої групи Юрій Степуков разом із дружиною, донькою та маленьким онуком він проживає у невеличкій кімнаті на п`ятому поверсі відомчого гуртожитку на вулиці Дворецькій, що у Рівному.

 

Родина скаржиться: вже не перший рік намагається отримати дозвіл на поселення в окремій кімнаті та покращення житлових умов. За всі роки звертались куди тільки можна. Однак, й досі ті, хто мав би подбати про колишнього підлеглого лише роздають обіцянки. 

 

Приміром, вже тричі дружина Юрія Степукова ходила на прийоми до начальника міліції Рівненщини Сергія Максимова. Однак, каже, у її проблему головний міліціонер області навіть не вникає. 

 

- Мій чоловік все життя працюючи в органах втратив власне здоров`я, нині має цукровий діабет, отримав першу групу інвалідності. Тепер, він нікому не потрібен. Ми вже неодноразово звертались до начальника міліції Рівненщини Сергія Максимова, щоб збільшили нам житлову площу, чи у більшу кімнату переселили, але й досі нічого не зроблено. Скільки не зверталися - лише відписки. У мене склалось враження, що начальник лише робить вигляд, що приділяє увагу, а насправді у нашу проблему навіть не вникає. На моє запитання про те, скільки часу нам ще чекати відповів, мовляв і сам живе  на чужій квартирі, яку винаймає.  - розповідає дружина .

Ольга Степукова каже, що вже втомилась від численних ходіннях по кабінетах. Вже ходила в міліцію, виконавчу службу, суд та прокуратуру.Ситуація й там схожа.

 

Щоправда, судовий процес  дав очікуваний результат. Рівненські судді кілька років тому винесли рішення про примусове вислення інших мешканців гуртожитку. Між тим,  попри винесене рішення суду, про те, що Юрій Степуков має отримати окрему кімнату, судові виконавці не квапляться виселяти інших мешканців гуртожитку. 

 

Натомість, рівненська міліція, де тривалий час працював Юрій Степуков у відповіді на звернення родини перекладає відповідальність на плечі виконавчої служби, пояснюючи це тим, що Рівненський міський відділ УМВС вже направив листи виданні Рівненським міським судом про примусове виселення виконавчій службі.

 

Ольга Степукова каже, що попри усі можливі рішення цей орган не реагує на жодні провадження та рішення суду. Усі спроби обміняти маленьку кімнату на більшу житлову площу  залишились лише на папері. 

 

Нещодавно родині Степукових стало відомо, що 5 травня у їх гуртожитку звільнилась велика окрема кімната. Однак, їм ніхто не запропонував розглянути цей варіант. Тепер у звільнену кімнату поселили іншу людину. Тож і надалі хворий чоловік та його родина змушені тіснитись у маленькій кімнатці. 

 

- Ми ходили на житлову комісію, оформили усі документи. Втім, на цьому все й завершилось. Я підозрюю, що у цій справі крутяться гроші. Інакше, це питання могли б вирішити за лічені дні. Крім того, мене обурює позиція Сергія Максимова, який вперто ігнорує будь-які спроби поліпшити наше життя, - скаржиться дружина.

 

Родина Степукових сподівається, що все таки правоохоронні органи,  і в першу чергу їх керівник звернуть увагу на нелюдські умови проживання інваліда, і спробують допомогти своєму екс-колезі.

Оксана КРАВЕЦЬ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ЧаРівне