Надкреативний танцфест «ART SOUL Rivne-2017» відбувся у Рівному

Всеукраїнським хореографічним фестивалем«ART SOUL Rivne-2017», що відбувся у Рівному в МПК «Текстильник», увінчалися останні квітневі дні. Танцювальне дійство тривало три дні 28-30 квітня й відзначилося небаченим донині креативом організаторів та учасників шоу.

01.05.2017 12:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Ще за місяць до проведення фестивалю його організатори повідомляли про прес-конференцію, на якій вчитимуть танцювати журналістів. Так, на жаль, не сталося, бо через непередбачувані трагічні події, майстер-клас для медійників відмінили.

Проте за тиждень до дати початку фестивалю організатори майстер-клас таки провели. Аудиторія учасників розширилася:на феєречний захід окрім журналістів було запрошено відомих рівнян та всіх бажаючих.

 

Танцювати навчалися всі, хто цього хотів...

 

У день початку фестивалю абсолютно безкоштовні майстер-класи для всіх бажаючих провели кращі хореографи України. Сам фестиваль рівняни та гості міста називають феєричним дивом, яке дало глядачам масу позитивних емоцій.

 

До речі, можливість переглянути конкурсні виступи у день конкурсних змагань 29 квітня мали також усі бажаючі, бо вхід був вільним.

 

На «ART SOUL» до Рівного з'їхалися найкращі хореографічні колективи України, а це біля півтори тисячі учасників з усіх областей. В журі фестивалю - відомі хореографи. Зокрема – Ілона Федорко (фіналістка шоу «Танцюють всі!»), Петр Наку (соліст балету Раду Поклітару), Тетяна Чакава (зав. відділенням сучасної хореографії Європейського університету), Володимир Годовський (зав. кафедри хореографії РДГУ) та Тетяна Островерх (всесвітньовідома хореограф-постановник).

 

Окрім усього, креативною фішкою танцювального фестивалю у Рівному було й те, що в рамках фестивалю «Art Soul Rivne 2017», проходили нічні екскурсії містом. Як повідомляє Радіо Трек, в цих екскурсіях взяли участь до двох сотень людей. Напередодні нічні екскурсії були анонсовані міським управлінням культури і туризму.

 

Учасники нічної екскурсії біля облмуздрамтеатру

 

З міського бюджету на цей фестиваль виділено близько 600 тисяч гривень. Кошти витрачено на проїзд і проживання учасників з інших міст, а також на призи, сувенірну атрибутику тощо.



Дизайн головної нагороди фестивалю та сувенірної продукції розробляв рівненський художник Олексій Огонь.

 

Фестиваль збігся в часі з початком у Рівному Кіношколи, де провідні майстри кіно – сценаристи, режисери, актори навчали азам та майстерності творення кіно різних жанрів. І для Рівного ці обидві події є знаковими. Обидва проекти – Кіношкола і Всеукраїнський хореографічний фестиваль «ART SOUL Rivne – 2017» є переможцями конкурсу «Громадський Проект Рівне: Бюджет міських ініціатив» та «Рівне – місто унікальних подій».

 

І успішна реалізація цих проектів говорить про те, що такий підхід у нашій культурі є правильним. Це є вихід із містечковості й заорганізованості на високий європейський рівень і у перспективі Рівне в мистецькому плані може стати містом, куди їхатиме не тільки столиця, але й Європа, аби побачити тут якусь мистецьку дивовижу.

З другого боку це шанс для творчих людей, окремих колективів і організацій розкрити свій потенціал,  показати щось незвичне, нестандартне, таке, чого ніколи донині не було.

 

Тарас Максименко (з мікрофоном)



Ми зібрали дуже багато заявок на проведення різноманітних заходів. Загальна заявка була більше 6 мільйонів гривень… Був конкурс, був відбір… саме завдяки таким двом ініціативам і тому, що Управління культури віддало фактично всі свої кошти на розсуд громади, ми маємо з вами 54 заходи, які відбудуться у Рівному впродовж цього року! – розповів начальник Управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому Тарас Максименко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews