Степан Ромашкін

Степан Ромашкін

журналіст, кореспондент, оглядач, RvNews

Наливайченко розповів як екс-генпрокурор ховав докази проти можновладців

24.10.2016 13:55   Джерело: Громадське радіо
Автор : Степан Ромашкін

Фото з відкритих джерел

популярне


Екс-генпрокурор намагався приховати докази, зупинити кримінальне розслідування проти корумпованих можновладців, - тих, хто у парламенті, особливо тих, хто близький до президента, розказав в інтерв'ю Громадському радіо лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

 

За словами Наливайченка, коли після Революції Гідності парламент призначив його керувати Службою безпеки, він сказав Порошенко, на той час кандидату в президенти України: "Будь ласка, пане Порошенко, я всіляко допоможу Вам боротися з корупцією "нагорі", з корупцією у парламенті. Я вже ніколи не змінюсь, як і мільйони українців, – ми вже ніколи не будемо терпіти корупції. Ми втратили так багато людей та територій через злочинне управління країною – давайте змінимо це!" Він відповів: "Добре, мене це влаштовує. Валентине, мені б хотілось, щоб Ви та інші боролися з корупцією на найвищому рівні", - розказав Наливайченко.

 

За його словами, одночасно з боротьбою проти російської агресії і відновленням складу СБУ, українці відчули, що корупція повертається. Щойно до влади прийшли начебто нові обличчя, старі схеми знову почали діяти. Тому сили спецслужб були скеровані на боротьбу із корупцією "нагорі".

 

"Що я мав робити? Ми зупинили діяльність багатьох підставних компаній, які мали відношення до ключових фігур, навіть, президентської фракції в парламенті. Я, навіть називав їхні імена, тому що, ні я, ні українські громадяни більше не боїмося ніяких корумпованих можновладців – Кононенка, Гонтаревої, усіх тих, хто поряд із президентом", - наголосив лідер Руху "Справедливість".

Але, за словами екс-керівника СБУ, потім позиція президента змінилася і боротьба із корупцією перестала бути пріоритетною: "Коли реакція президента у 2015 році була: "О, все нормально, я візьму матеріали, які Ви зібрали, Валентине", "О, Ви підписали! добре, Валентине, передайте їх мені!", і далі - нічого. Тож моє рішення було: якщо я не борюся з корупцією,  то і не варто залишатися частиною корумпованої влади. Тому я більше не серед них», – підкреслив Наливайченко.

 

Він розповів, що продовжує боротьбу в Громадсько-політичному русі "Справедливість". Боротьбу проти двох основних загроз: російської агресії та корупції "нагорі" - в уряді та парламенті України. Він також наголосив, що Рух "Справедливість" зараз як ніколи активний, зокрема, і за підтримки міжнародних партнерів.

 

"Ми продовжуємо вимагати, щоб Україна приєдналась до міжнародних антикорупційних реформ. Я, як і 45 мільцонів українців, і досі не розумію, чому Україна - єдина країна, яка не приєдналася до BEPS - антикорупційної, антиофшорної політики. І досі ми - єдина країна, яка не підписала ці документи, ініційовані президентом США, підтримані Британським Урядом, розглянуті та підтримані усіма країнами Великої Двадцятки у Китаї. Тож ми - єдина країна, президент якої їх не підписав. Чому так?  Ми, я переконаний: маємо бути наполегливими та сильними – час зупинити корупцію "нагорі". Ми ніколи не знайдемо ресурсу, ніколи не будемо у змозі здолати російську агресію, якщо в нашій країні, уряді, парламенті процвітає корупція", - наголосив Наливайченко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Громадське радіо