ОПОРА запрошує на тренінг з інформаційної розвідки

21.05.2016 09:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Семен Палій

Фото з відкритих джерел

популярне


У суботу, 21 травня, об 11.00 у Рівному, у приміщенні Інформаційно-освітнього простору InfoHub (вул. Словацького, 3а) відбудеться безкоштовне навчання з інформаційної розвідки, організоване за підтримки рівненського осередку Громадянської мережі ОПОРА. Навчання проходить в рамках всеукраїнського освітнього проекту Osint Academy.

Мета тренінгу – навчити громадськість використовувати новітні технології ‪#‎OSINT‬ (Open Source Intelligence - розвідка по відкритих даних) для створення суспільно-важливого контенту, зокрема про корупціонерів, політиків, чиновників, кандидатів на виборчі посади, для розпізнавання «фейків», неправдивої інформації окремих ЗМІ, тощо.

Програма тренінгу:
- Поняття Open Source Intelligence — OSINT. Переваги використання OSINT-технологій в пошуку відкритих даних для створення, публікації та розповсюдження унікального та цікавого контенту.
- Практичні кейси: пошук інформації про кандидатів в народні депутати, політиках, чиновниках. Отримання інформації про фізичних та юридичних осіб. Виявлення зв’язків.
- Що таке процес індексації сторінок в інтернеті? Особливості його використання в пошукових системах Google, Yandex та інших.
- Знайомство та практична робота з «невидимим інтернетом». Прийоми «зворотньої нумерації» та дослідження url-адрес для виявлення прихованої інформації.
- Основні українські відкриті джерела інформації про людей і компанії та їх використання.
- Робота з відкритими джерелами про тендерні закупівлі.
- Веб-сервіси та платформи, що надають відкриту інформацію — практика користування. Успішні кейси Bellingcat та InformNapalm.
- Прийоми «human intelligence». Отримання інформації методом «постановки суміжної теми».
- Закріплення матеріалу — практична робота.

Тренер та керівник проекту - Дмитро Золотухін, директор Інституту постінформаційного суспільства, незалежний експерт з питань інформаційних війн і конкурентної розвідки, радник міністра інформаційної політики України.

Реєстрація обов’язкова - http://osint.academy/registration/
Вартість: БЕЗКОШТОВНО

Проект організований Інститутом постінформаційного суспільства за сприяння фонду European Endowment For Democracy та Міністерства інформаційної політики України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews