Податківці постійно контролюють сплату єдиного внеску

16.11.2016 10:20   Джерело: 7 днів
Опубліковано : Степан Ромашкін

Фото з відкритих джерел

популярне


Про це поінформував заступник начальника ДПІ у м. Рівному Валентин Герман. Він зазначив, що станом на 1 листопада поточного року на обліку в податковій інспекції перебувало 24844 страхувальників – платників єдиного соціального внеску (ЄСВ), з них – 10294 юридичних та 14550 – фізичних осіб.

 

За десять місяців 2016 року до страхувальників, які допустили несвоєчасну сплату єдиного внеску, податківцями було застосовано 1086 фінансових санкцій на загальну суму 4166,5 тисяч гривень. А до тих, хто несвоєчасно подавав звітність, застосовано 361 штрафних санкцій на суму 85,8 тисяч гривень. До адміністративної відповідальності за цей період притягнуто 78 посадових осіб на суму 51,8 тисяч гривень.

 

Посадовець зауважує, що через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії по віку, по інвалідності та в інших випадках, передбачених законодавством, адже пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

Рівняни мають знати, якщо їм нарахована заробітна плата не менше законодавчо встановленого мінімального рівня і з неї сплачено страхові внески до Пенсійного фонду України, то такий місяць повністю враховується в страховий стаж і заробітна плата за цей місяць враховується для обчислення пенсії.

 

Якщо ж сума нарахованої заробітної плати, з якої сплачені внески, менша мінімального рівня - страховий стаж становитиме неповний місяць і обчислюватиметься пропорційно заробітній платі. У випадку, коли роботодавець з якихось причин не сплачує внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за своїх найманих працівників, зазвичай це відбувається, коли працівнику платять зарплату «в конвертах» без сплати страхових внесків, якщо роботодавець нарощує заборгованість як з виплати заробітної плати, так і зі сплати страхових внесків, то періоди, за які ці внески не сплачені, «випадають» із страхового стажу найманого працівника та не включаються в заробіток для розрахунку розміру пенсії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7 днів