Проїзд у тролейбусах Рівного подорожчав

12.09.2016 17:41   Джерело: 7 днів
Опубліковано : Степан Ромашкін

Тарифу на проїзд у півтори гривні, що був встановлений улітку 2013 тепер не вистачає й близько, щоби перекрити вартість електроенергії, яка зросла в кілька разів від того часу й виплачувати працівникам зарплату за новими нормативами. Тому і вартості квитків на проїзд у тролейбусах менше двох гривень, уже не залишилося в жодному із українських міст.

Приблизно так мотивував для членів міськвиконкому нагальну необхідність збільшити ціну проїзду в рівненських тролейбусах до двох гривень начальник управління транспорту та зв’язку Віталій Миронюк. І виконком його підтримав. Отже із жовтня ми будемо їздити по дві гривні.

Різниця в платі за проїзд у п’ятдесят копійок, вважають члени виконкому, не дуже вдарить по кишеням пасажирів. Найголовніше для рівнян – аби міський електротранспорт продовжував не тільки працювати, але і розвиватися. Щороку парк поповнюють новішими тролейбусами, постійно відкриваються нові маршрути. А цього року мають запустити ще й тролейбус з дизельгенератором на Молодіжне. Усі пільговики чекають на зупинках на тролейбуси: маршрутки возять безкоштовно по два чи по чотири пасажири, тролейбуси беруть усіх.

– Тролейбусники в Рівному тримались до останнього, – констатував подію міський голова Рівного Володимир Хомко. – Якби-то уряд був хоч трохи зацікавлений у розвитку електротранспорту, то не допустив би подорожчання електроенергії для них. А на заміну пільг на адресну грошову допомогу не варто й сподіватися, бо у казні на це немає грошей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7 днів