Проституцію і наркотики легалізують раніше ніж бурштин?

15.09.2016 11:50   Джерело: ВСЕ
Опубліковано : Степан Ромашкін

Днями у Дубровиці на стадіоні знову приземлявся вертоліт. Спецпризначенці знову під дулами автоматів вели нових затриманих. А міністр МВС Арсен Аваков знову рапортував про новий сильний удар по бурштиновій мафії і затримання корумпованих чиновників. Щоправда не всі з довірою ставляться до таких подій. Адже незаконний видобуток бурштину продовжується, нещодавно прикордонники зафіксували нові «клондайки» біля кордону з Білоруссю.

Все частіше люди зі скепсисом дивляться на події у бурштиновому господарстві. А дехто, як от наприклад рівненська журналістка Інна Білецька, вважає, що більшу перспективу легалізуватись в Україні мають повії і наркобарони. Ніж законодавчо врегулюють видобуток сонячного каміння.

«Я хочу рожеві сандалики.
Стадіон "Горинь" в Дубровиці. Це не день селища. Не спортивні змагання. Не народні гуляння. Ці люди, сидячи на лавках, буденно спостерігають за гучною спецоперацією затримання тих, кого називають бурштиновою мафією. Вертольот. Красива форма спецпризначенців. У візочках сплять малюки, старшенькі просять сфотографувати їх на фоні вертольота:
– Відчепись, – скаже чийсь тато. – В тебе вже є така фотографія. Той самий Мі8. Дай гляну кого то ведуть, шось морда незнакома. 
Тато втомлений. Татові завтра на роботу. Бригадир дзвонив. Тепер кожен день. Зверху дали "добро", можна "міті-нєпєрставаті". Лиш тепер краще зранку, засвітла, і фішкарів побільше ставити треба. 
І лише дівчинка в рожевих сандаликах захоплена тим, що відбувається. Вона може повірити у справжню боротьбу з мафією. Вона може повірити, що усіх бригадирів і скупників пересаджають. Вона може повірити, що вертольоти з Києва в Дубровицю ганяють мало не щотижня не дарма. Її можна переконати, що держава заробить на вилученому і це не боротьба конкурентів, а боротьба за народне добро. Вона повірить, що видобуток легалізують і в батьків буде робота, а у неї – гарний клас і красивий кабінет у її педіатра.
Я теж хочу рожеві сандалики і вірити. Але я чомусь думаю, що поки на бурштин є попит, то проститутки і маріухана мають більше шансів стати легальними
». – написала Інна Білецька на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ВСЕ