Рівненське насіння продаватимуть за кордоном

15.09.2015 08:53   Джерело: ОГО
Опубліковано : Новини Рівненщини
Рівненська область має величезний потенціал у насіннєвому бізнесі, який на сьогодні є надприбутковим. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, перебуваючи із робочим візитом на Рівненщині.
 
 
 
Зокрема, Міністр згадав про великий насіннєвий завод «РАЙС-Максимко», що знаходиться у Зорі Рівненського району. Він працює вже понад 20 років і спеціалізується на виробництві насіння кукурудзи.


Зокрема, на підприємстві насіння доводять до технологічних кондицій – калібрують його, протруюють і готують до реалізації. Аналогічних заводів по Україні всього декілька.


«Сьогодні зранку ми отримали позитивний висновок Єврокомісії по аудиту насіння зернових на предмет відповідності нормам ЄС. Це дозволить у найближчій перспективі експортувати українське насіння, у тому числі рівненське, на європейські ринки. А це в свою чергу сприятиме створенню додаткових робочих місць та залученню інвестицій у цей бізнес», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ОГО