Рівненський "Верес" з обласного бюджету просить 5 мільйонів

31.08.2016 16:33   Джерело: Голосно
Опубліковано : Степан Ромашкін

Громадська спілка «Рівненського футбольного Клубу «Верес-Рівне» звернулася до постійної комісії з питань гуманітарної політики Рівненської обласної ради з листом-проханням виділити з обласного бюджету п’ять мільйонів гривень цитуємо: «на підтримку футбольної команди». Про це повідомляє "Голосно". За словами президента Народного клубу «Верес» Олексія Хахльова, кошти планують витратити на створення команди U-19 ( в її складі можуть виступати футболісти віком до 19 років), яка на 100% буде укомплектована жителями Рівненщини. А оскільки у НК «Верес», який віднедавна дещо змінив статус і став Товариством з обмеженою відповідальністю, коштів на нову команду немає, то вирішили ці гроші попросити у області.

— Найбільша проблема в тому, що вихованці спортивних шкіл після випуску, по суті, нікому не потрібні. Із 100 відсотків тих, хто закінчує юнацькі спортивні школи, згідно зі статистичними даними, тільки 11 — продовжують свою спортивну кар’єру, а решта — знаходяться поза межами футболу, — звертаючись до членів комісії зауважив Олексій Хахльов, і додав, що й НК «Верес» потребує значних інвестицій. — На сьогодні цифра, яка фігурує, як бюджет клубу, становить 15 мільйонів гривень. Значну частину цієї цифри фінансує наш партнер ПАТ «Львівський холодокомбінат», частина коштів виділяється містом, частина — з обласного бюджету, частину внесків здійснюють члени Народного Клубу, яких на сьогодні 3 тисячі 728 чоловік.

Нагадаємо, не так давно з обласного бюджету виділили півтора мільйона гривень. Окрім того, з міського бюджету надійшли субвенції загальною сумою в два мільйони гривень. При цьому обласні обранці кажуть, що навіть не знають на що було чи то буде витрачено ці кошти.

— Саме технічні проблеми і статті бюджетного кодексу стають причиною тому, що ми в такому темпі використовуємо кошти. Хоча насправді всі кошти використані в повному обсязі, — роз’яснює Олексій Хахльов.

Мовляв, є статті, на які, згідно з бюджетним кодексом, виділені гроші витрачати не можна. До слова, бюджетний кодекс також забороняє фінансування товариств з обмеженою, як от ТОВ «Футбольний клуб «Верес-Рівне».

— Цей новий статус футбольного клубу — Товариство з обмеженою відповідальністю — не дозволяє фінансувати його з обласного бюджету. Адже, якщо це приватний клуб, то він повинен фінансуватися власником. Бо ж виникає питання на що підуть ці гроші, — зазначив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Лідія Біляк. — Тому мови про виділення п’яти мільйонів гривень поки й бути не може.

Та за словами Олексія Хахльова вихід є.

— Футболісти, які працюють в товаристві з обмеженою відповідальністю «Футбольний клуб «Верес-Рівне», за сумісництвом прийняті в громадську спілку футбольного клубу. Так само використовуємо і кошти на їх підготовку до матчів. Механізми в принципі існують: ми не просимо кошти на ТОВ, ми їх просимо на громадську спілку, яка є партнером у Товариства з обмеженою відповідальністю. Щоб ми не прописували в документах, ми обмеженні статтями витрачання, тому де-факто ми будемо витрачати на одне, а де-юре відповідно до цих статей. Я думаю, що всі свідомі люди це зрозуміють. Повірте мені, так ми живемо всі, — резюмував Олексій Хахльов.

На все це члени комісії тільки зауважили, що в будь якому випадку це питання необхідно вивчити додатково. Тому поки лист-прохання про виділення п’яти мільйонів на одну футбольну команду відклали.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голосно