Студентська «Свобода» започатковує для студентів РДГУ націоналістичний лекторій

Лекції про українську національну ідею, її основоположників та героїчні часи в історії української нації відбуватимуться щосереди на базі Історико-соціологічного факультету РДГУ.

27.04.2017 12:03   Джерело: https://vk.com/studrivne
Опубліковано : Людмила Марчук

Представники рівненської "Студентської Свободи" переконані, що основою сильної нації є національна самосвідомість і патріотизм. А ці переконання й почуття не формуються на голому місці.

 

Передусім, щоб плекати свої національні цінності, молодь має знати свою історію, своїх національних героїв і звісно, – основи націології. Така наука, до речі, була, існувала як окрема історична дисципліна на початку минулого сторіччя. Її засновниками є Іполит Бочковський та Володимир Старосольський.

 

В ОУН теоретиком ідеології націоналізму був Микола Сціборський. Ще Юрій Липа. Радикальний націоналізм сповідував Дмитро Донцов. Перелік ідеологів націоналізму не завершується цими відомими іменами. Бо є ще ряд сучасних вчених, які глибоко вивчили теорію нації й мають свої книжки. Тож про все це й говоритиме молодь на своєму спеціальному лекторії.

 

Про створення лекторію представники організації написали на своїй сторінці вКонтакті. Лекторами будуть самі студенти, громадські активісти та науковці.

На фото: Представники студентської "Свободи" з лідерами організації на Гурбах.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: https://vk.com/studrivne