У Рівненському краєзнавчому музеї зібрано близько 400 вишитих шедеврів

20.05.2016 09:18   Джерело: RvNews
Опубліковано : Семен Палій
 

Понад чотири сотні автентичних творів майстрів минулого часу і сучасних митців презентували сьогодні у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Там відкрилась виставка «Народне вбрання і рушник Рівненщини. Минуле і сучасне».

Особливу увагу привертають сорочки – саме на них характерні особливості прикрашання одягу того чи іншого регіону. Так, сорочки Сарненського району 20-х, 30-х, 40-х років ХХ століття несуть коди далеких предків, зашифровані в геометричні орнаменти, а також архаїчні техніки вишивання – різь, занизування, настилування.

Рушники Зарічненщини – орнаментальне ткання білими нитками по невідбіленому сірому полотну – справжні шедеври ткацької майстерності мешканців Рівненського Полісся.

Автори виставки - працівники Рівненського обласного центру народної творчості – приурочили її відкриття до Всесвітнього дня вишиванки.

Авторів виставки і гостей привітала заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

«Відзначаючи День вишиванки ми пропагуємо єдність України та підтверджуємо, що не забуваємо свої традиції. Але найголовніше те, що ми демонструємо вишиванку як національний символ нашої країни, завдяки якому нас, українців, пізнають у всьому світі», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Виставку «Народне вбрання і рушник Рівненщини. Минуле і сучасне» усі охочі зможуть подивитися до 5 червня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews