У Рівному стартував кінофестиваль "Місто мрії"

25.08.2016 15:00   Джерело: http://pika.rv.ua/
Опубліковано : Степан Ромашкін

24 серпня стартував перший Рівненський міжнародний кінофестиваль «Місто Мрії». Відкриття фестивалю проходило в кінотеатрі «Ера», показ фільмів проходитиме в кінотеатрі «Україна».

Рівненський міжнародний кінофестиваль “Місто Мрії” проходитиме протягом 5-ти днів в період між двома найулюбленішими святами мешканців міста Рівне, 24 серпня – Днем Незалежності та 28 серпня – Днем Міста.

На кінофестиваль відбираються роботи різноманітних жанрів. Кожна з них, у своїй категорії, відкриє глядачам різнобарв’я життя міста – від маленького містечка до великого мегаполісу. Їх неповторність та самобутність. Історії можуть відбуватись у будь-якому місті: реальному чи вигаданому, тому що дихає історією або тим яке слідує футуристичності. Герої міста своїми вчинками роблять усе те, щоб воно перетворилось у «Місто Мрії». Місце на планеті де людина могла б почувати себе комфортно у всіх життєвих аспектах: соціальних, економічних, мовних, релігійних, національних та багатьох інших.

Покази конкурсних фільмів проходитимуть в кінопалаці “Україна” (майдан Незалежності, 2, www.kino.rv.ua)

Місією цього фестивалю, є допомога рівнянам та гостям з усього світу перенестись у безмежний світ кіно, в якому серед багатьох фільмів обрати “Місто своєї мрії”. Зосередитись тільки на кінострічках, залишивши буденні думки про роботу, навчання і повсякденні турботи. Розповісти про Рівне, мешканці якого намагаються перетворити його у місто для комфортного проживання, місце своєї мрії. Поширити інформацію про Україну, її творчі здобутки. Дати поштовх інтеграції сучасної української культури у світовий та європейський культурний простір. Встановити та розширити творчі контакти між кінематографістами та кіношколами з найрізноманітніших країн світу.

Міжнародна конкурсна програма:

 

повнометражне ігрове кіно

короткометражне ігрове кіно

короткометражне документальне кіно

короткометражне анімаційне кіно

 

Національна конкурсна програма:

повнометражні фільми українських авторів

короткометражні фільми українських авторів


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: http://pika.rv.ua/