У Рівному відбулася креативна вечірка в японському стилі «Сакура-паті»

Цього року виповнюється 25 років від часу визнання Японією незалежності України та встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами. За ініціативи президента України 2017 рік оголошено роком Японії в Україні.

30.04.2017 22:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Фото з відкритих джерел

популярне


З цієї нагоди обласна бібліотека для молоді провела креативну вечірку в японському стилі «Сакура-паті».

 

Дійство відкрив Віталій Лосик з Асоціації традиційних бойових мистецтв, який разом зі своїми вихованцями показали на бібліотечній терасі елементи традиційного кунг фу. Різкі рухи, голосні вигуки, ритуали прийомів під час бою змусили присутніх затамувати подих.

 

 

Тренер Віталій Лосик

 

Кунг фу в дії. Юні вихованці Віталія Лосика

Гостей свята вразили чарівні студентки з Fashion-студії Рівненського економіко-технологічного коледжу. Одягнені в японське кімоно, вони під мелодії традиційної японської музики продемонстрували чарівне вбрання.

 

Хоч зовні дівчата на японок геть не схожі, проте вбранням - так!

 

А професійний суші-майстер Максим Лопоша провів майстер-клас з приготування популярних японських страв – суші, нагірі та норімаки.

 

 

Спробувати смакоту хочуть усі...

 

Майстер мехенді Наталія Черняк мала неабиякий успіх серед присутніх на вечірці студентів, особливо дівчат, які обирали собі малюнки для розпису хною в японському стилі.

 

 

Учасники вечірки із задоволенням здійснили арт-подорож сучасною японською культурою, дізналися про історію японських гейш та стали учасниками ерудит-шоу «ЯпоноМанія для активної компанії».

 

 

І насамкінець - неповторне фото на пам'ять

 

Хол бібліотеки перетворився в східноазіатську країну завдяки японським віялам, висловам японською мовою і, звичайно, викладками з книг. Неповторну атмосферу створили літературна галерея «Веселі хоку українською», книжкова інсталяція «Японська пагода: вежа скарбів» та виставка книг японської літератури «Японія – країна вранішнього сонця», яка презентувала твори талановитих письменників Харукі Муракамі, Ясунарі Кавабати, Акутагави Рюноске та інших.

 

День Японії в бібліотеці був дуже насичений і неабияк вразив відвідувачів, які зробили висновок, що Японія – країна, в якої є чому повчитися і є з чого брати приклад.

 

Партнерами вечірки були Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр, Рівненський економіко-технологічний коледж, ВПУ ресторанного сервісу й торгівлі, Рівненський коледж економіки та бізнесу, Асоціація традиційних бойових мистецтв та піцерія «Galicia». Інформаційним партнером вечірки виступив сайт-порадник для батьків м. Рівне Mini-Rivne.сom.

 

Матеріал надано: Людмила Мартинюк, провідний методист Рівненської обласної бібліотеки для молоді

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews