Вправний рівненський стрілець Олег Омельчук на Олімпіаді в Ріо

01.08.2016 15:29   Джерело: http://erve.ua/
Опубліковано : Степан Ромашкін
У суботи в Бразилії стартує одна з найочікуваніших спортивних подій цього року – Олімпійські ігри - 2016. ERVE.UA ділиться цікавими фактами із життя олімпійців з Рівненщини. І сьогодні наша розповідь про досвідченого стрільця Олега Омельчука.
 
 
І саме він першим із рівненських спортсменів виступить на цьогорічній Олімпіаді. У перший день змагань, 6 серпня, Олег стрілятиме із пневматичного пістолета.
 
Спортсмен народився у селі Велика Селища Березнівського району. Закінчив Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука за спеціальністю «фінанси». Має військове звання - прапорщик. 
 
Олег неодноразовий переможець першостей і чемпіонатів України, чемпіон Європи та світу в командному заліку серед юніорів, переможець фіналу Кубка світу, учасник ХХІХ літніх Олімпійських ігор у Пекіні, де посів 4-е місце.  
 
Тричі вигравав етапи Кубка світу, двічі був призером. Бронзовий призер чемпіонату Європи в особистому заліку (2001 р.). 
 
У 2008-му увійшов до десятки кращих спортсменів Рівненської області з олімпійських видів спорту. А ще він рекордсмен України у вправі ПП–3 (пневматичний пістолет).
Навесні 2013 року в Форт Беннінгу (США) на Кубку світу з кульової стрільби з пневматичного пістолета показав другий результат. А вкінці травня 2016-го здобув золоту нагороду на етапі Кубку світу з кульової стрільби у Мюнхені.
 
У вільний час любить рибалити або ж просто відпочивати на природі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: http://erve.ua/