Роман Куць

Роман Куць

стоматологія, стоматолог-ортопед, клініка

Які зубні протези (коронки) найкращі? Початок.

30.10.2014 22:44   Джерело: TeNews
Автор : Роман Куць

На стоматологічному ринку різноманіття технологій, матеріалів виготовлення зубних протезів. Які ж кращі,які не дуже?  

 

 

Візьмемо наприклад зуб , який потрібно покрити коронкою, для вибору є : цільнометалева штампована коронка, цільнолита металева коронка, металопластмасова коронка, металокерамічна коронка, коронка цільноцерконієва, керамічна коронка з каркасу із цирконію (діоксид цирконію ZrO2), пресована цільнокерамічна коронка(наприклад по технології E.max) , цільнокерамічна полевошпатна коронка.

Яку ж вибрати?

Насправді критеріїв,які визначають тип оптимальної конструкції багато. Лікар оцінює клінічну ситуацію і пропонує лише ті варіанти, які зможуть найкраще вирішити дану проблему. Давайте змоделюємо ситуацію: зуб живий, зуб знаходиться в естетичній ділянці (зона посмішки), зуб не сильно змінений в кольорі. Отже виходячи з таких умов ми сміло можемо орієнтуватися на використання цільнокерамічних конструкцій ( пресована кераміка,чи традиційна цільнокерамічна коронка), що позволить нам мінімально обточити зуб і відновити втрачений об’єм тільки керамікою.

 

 

Різниця між полевошпатною і пресованою керамікою – в технології виготовлення коронки і в оптичних та фізичних властивостях самої кераміки. На мою думку одиночні дефекти фронтальної групи живих зубів в естетичних цілях найоптимальніше відновлювати цільнокерамічними конструкціями із традиційної (полевошпатної) кераміки, будуть то повні коронки, коронки три четверті, чи вініри.  

В наступних постах будемо розглядати всі  конструкції детально, їх плюси і мінуси, їх вимоги,покази і цінові категорії.

 

Роман Куць

Стоматолог-ортопед


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews