У Рівному створють службу для реабілітації ветеранів АТО

09.02.2017 10:58   Джерело: Сфера ТВ
Опубліковано : Степан Ромашкін

Фото з відкритих джерел

популярне


На допомогу учасникам АТО. На Рівненщині створюють службу соціально-психологічного відновлення військових. Основна мета проекту - допомогти захисникам, які проживають у сільській та віддаленій місцевості, реабілітуватися та адаптуватись до мирного життя, а також  розповісти про їх права та можливості.

Підтримка та адаптація. Це одні із найважливіших умов для реабілітації наших військових. На жаль, не кожен із них може отримати якісну та кваліфіковану допомогу, як психологічну, так і довідково-інформаційну.  Саме тому на Рівненщині створюють службу соціально-психологічного відновлення учасників АТО.

Ольга Яковлева, керівник ГО «Психологічна служба Євромайдану»:

- Виявилося, що дуже багато питань, які не висвітлюються в Інтернеті, чи немає повної відповіді, стало зрозуміло. Що по селах не завжди доходить та інформація, яку потребують хлопці чи члени їх родин, просто не знають, куди звернутися. І нам стало зрозуміло, що потрібні такі люди, які б були пов’язані між хлопцями, які безпосередньо проживають у сільській місцевості і тими структурами, які знаходяться в районних містах і в області.

Попердньо, у службі працюватиме 10 фахівців, які будуть відібрані з числа безробітних, що мають досвід роботи практичних психологів або ж соціальних працівників.  Вони і координуватимуть роботу між демобілізованими, членами їх сімей і сільськими радами.

Ольга Яковлева, керівник ГО «Психологічна служба Євромайдану»:

- Більше це буде робота, коли фахівець зможе зайти в родину, школу, де вчиться діти учасників бойових дій, вона може під’їхати в лікарню при потребі, і вона, звичайно, буде комунікувати із тим центром, який буде тут, у Рівненському районі на базі управління соцзахисту.

Варто відмітити, що напрацьований досвід планують поширити на інші регіони. Наразі на реалізацію проекту планують спрямувати кошти з районного бюджету та служби зайнятості.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Сфера ТВ