Не аквапарк. Що ж насправді будують на Басівкутському озері й хто будує?

18.06.2017 14:17   Джерело: http: //radiotrek.rv.ua/news/akvapark
Опубліковано : Людмила Марчук

Міський голова Рівного Володимир Хомко, сказавши журналістам, що на березі Басівкутського озера будують аквапарк, і що зводить його інвестор Олександр Петров, який вже облаштовував у парках міста екстремальні розваги - мотузкові парки, скеледром «Голова козака», - злукавив.

Бо, як повідомляє Радіо Трек, Олександр Петров свою причетність до будівництва аквапарку спростував. Пояснив, що насправді хоче збудувати на березі Басівкутського озера вейк-парк, де буде здійснюватися прокат катамаранів, човнів, звідки відправлятимуться сміливці у гідрокостюмах для долання перешкод на воді. 

– Більше трьох років я намагаюсь побудувати вейк-парк. Але жодного стосунку він до аквапарку не має. Вейк-культура – це в гідрокостюмах спортсмени долають відстань на воді, – розповідає Олександр Петров.Наше Басівкутське озеро дуже занедбане, брудне зараз. Тому сама ідея аквапарку на Басівкутському озері зараз недоречна, і навіть, мабуть, підступна. 

null
Так би мав виглядати вейк-парк

Тож міський голова або помилився в кручених назвах об’єкта, або журналісти його неправильно зрозуміли. Бо аквапарк на Басовому Куті, у тому місці берега, що нагадує півострів, Олександр Петров точно не будує.

Інвестор запевнив, що не має жодного стосунку до будівництва, яке ведеться на березі озера, і що йому невідомо, хто це будує.

Що стосується вейк-парку, то, за словами Олександра Петрова, ідею його будівництва підтримали б 80% рівнян, які півтора року тому прийшли на громадські слухання з цього приводу.

Будувати вейк-парк хотіли три інвестори. Але двоє з них, втомившись від бюрократичної тяганини, вже відмовилися від цього. Так, розроблений вісім місяців тому рівненською компанією на замовлення міської влади проект відведення землі під вейк-парк ніяк не може пройти експертизу в Києві.  

– З Києва експертиза приходить щоразу негативна. І зі своїх джерел нам стало відомо, що київські чиновники вимагають від нас якихось корупційних дій, на які ми не погоджуємося. Четвертий раз отримали відмову. І надали документи вп’яте. Тобто наші фахівці дивляться документи і розуміють, що це – надумані зауваження, і просто-напросто таким чином нам відмовляють для того, щоб ми з ними «подружилися». Ми на це не йдемо. Тому що все, що будую по Україні і в Рівному, я намагаюся робити прозоро і без корупції, – розповідає Петров.

Інвестор переконаний: доки не буде документів – вейк-парк Рівному не «світить». Коли результати експертизи будуть позитивні, сесія міськради має проголосувати за відведення землі. Потім влада міста повинна провести аукціон на право оренди цієї землі. І лише тоді той, хто виграє аукціон, зможе побудувати вейк-парк.

Олександр Петров пояснює:

– Вейк-парк будується не на землі. На землі будуть тільки пісок, шезлонги, волейбольний майданчик. Вейк-парк будується на воді. Тому землі треба небагато – клаптик – 20 соток. І саме цього клаптика стосується проект землевідведення. Це на солдатському пляжі, біля магазину «Хортиця». На цій ділянці було сміття, яке ми повивозили, пляшки, шприци і презервативи. Більше там нічого нема. Навіть риби у цьому місці не ловлять.

З Олександром Петровим розмовляла Мирослава Опанасик


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: http: //radiotrek.rv.ua/news/akvapark