У Рівному презентували мапу об’єктів історико-культурної спадщини міста «Полікультурне Рівне»

20.07.2017 11:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

19 липня у приміщенні InfoHub відбулася презентація оновленої віртуальної мапи об’єктів історико-культурної спадщини міста «Полікультурне Рівне». Робота над картою здійснювалася в рамках проекту «Відповідальність за пам’ять», який реалізовується ГО «ЦСПП «Мнемоніка» (mnemonika.org.ua) за підтримки Rosa-Luxemburg-Stiftung в Україні.

null
Маршрут пішохідної екскурсії "Міражі зниклого міста"

На оновлену віртуальну мапу нанесено понад 100 об’єктів пов’язаних із розвитком міста у міжвоєнний період (1919–1939 рр.). Серед них християнські та юдейські святині, польські адміністративні будівлі, освітні й культурні заклади пов’язані з життям української, польської, єврейської, чеської та російської громад Рівного.

null
Гімназія Товариства "Тарбут"

Також було презентовано англомовну версію мапи «Multicultural Rivne» (доступна за посиланням: http://mnemonika.org.ua/2016/10/05/virtual_map/) та пропозиції маршруту пішохідної екскурсії полікультурним Рівним міжвоєнного періоду «Міражі зниклого міста».

null
Учні та вчителі гімназії "Тарбут"

Перелік головних об’єктів, які включає екскурсійний маршрут, – Костел св. Антонія, Дім молитви «Старий клойз», Головна синагога, Рівненський гродський суд, Свято-Воскресенський собор, Музей господарства Волині, Школа ім. Сенкевича, Приватна бібліотека Боруха Гальперіна, Гімназія товариства «Тарбут», Будинок лікаря М. Прохорова, Бібліотека Російського товариства доброчинності, Гімназія Союзу осадників, Єврейська бурса для дітей-сиріт (вул. Свободи, біля Пластової), Державна гімназія імені Костюшка, Коедукаційна гімназія з польською мовою навчання єврейського батьківського товариства «Освята».

null
Музей господарства Волині
null
Приватна бібліотека Боруха Гальперіна

«Ця карта є інструментом для реанімації пам’яті про Рівне, яке зникло, яке вже не існує, яке відійшло в небуття. У такий спосіб Рівне прилучається до досвіду тих міст України, зокрема Львова, які пошановують іншість, керуючись загальнолюдськими цінностями», – сказав директор ГО ЦСПП «Мнемоніка» Максим Гон.

null
Свято-Воскресенський собор

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews