Сьогодні у Рівному була Надія Савченко

Презентувала концепцію зміни політичної системи України

29.07.2017 22:09   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Сьогодні у Рівному була Надія Савченко. Напередодні вона побувала в Луцьку та Острозі, а з Рівного поїхала в Костопіль. Хоч вона й не заперечує того, що балотуватиметься на Президента України, проте свій візит передвиборчим не вважає, а скоріше просвітницьким.

null

Тема, яку Надія Савченко разом зі своїми колегами – заступницею голови політичної партії «Громадсько-політична платформа Надії Савченко» Тетяною Проторченко та громадським активістом правозахисником Іриною Юзик – представили рівнянам, котрі прийшли на зустріч, що відбувалася в невеличкому залі медіа-центру ERVE.UA, що по вул. Драгоманова, – звучала зухвало й сміливо: «Зміна політичної системи України».

Троє молодих жінок представили присутнім вибудувану покроково концепцію повної зміни адміністративного устрою і всієї політичної системи України. По суті, це та матриця, яка повністю міняє всі правила гри, за якими у нас все корумповане й продажне і влада не належить народу, як записано в Конституції.

null
Фото автора

Свою реформу Надія Савченко розпочне з перепису населення та аналізу демографічної ситуації в країні.

Другим кроком буде паспортизація всього, що є в країні, в її народному господарстві. Це так би мовити аудит в державному масштабі, фактична інвентаризація усього майна та ресурсів України.

І третім кроком буде зміна адміністративного устрою, де одна адміністративна одиниця замість областей та районів об’єднані громади за чисельністю населення біля 100-120 тисяч громадян. Керуватимуть громадами Ради громади, до складу якої увійдуть депутати від кожного населеного пункту (не більше одного на чотири тисячі виборців).
Перші вибори пропонують провести одночасно в усіх громадах країни, а далі – при потребі, депутат нібито зможе займати свою посаду й десять років, якщо задовільнятиме виборців. Натомість голову ради, на думку партійців, щороку повинні обирати саме депутати, а не громада.

Зі зміною адміністративного устрою повністю змінюється виборча система. Влада віддається на місця в громади і вибори будуть проходити шляхом праймеріз. Виборчі скриньки будуть стояти як банкомати на вулиці й кожна людина може в електронному форматі віддати перевагу тому чи іншому кандидату.

Усім кандидатам (і до Верховної Ради, і до Ради громади) пропонується період тривалістю від кількох місяців до року, за який вони повинні показати свої програми розвитку і переконати громаду, що їхнє бачення розвитку принесе користь. У такий спосіб начебто геть нівелюється роль партій, а все вирішують справді діяльні, фахові й харизматичні особистості. Сама Cавченко партію наразі створила з метою, щоб впровадити усі бажані зміни, а в подальшому партійці прогнозують, що вона припинить своє існування, як і всі інші.

Створюються і механізми відкликання депутатів.

Тетяна Проторченко наголосила на необхідності запуску державної програми видачі усім громадянам України біометричних паспортів, після чого вони зможуть голосувати з допомогою відбитків пальців, а не паперових бюлетенів.

І взагалі – паперові вибори мають відійти в минуле. Як і цілі апарати чиновників, які «роблять» результат. Це унеможливить будь-які маніпуляції та вплив людського фактору.
Члени «Громадсько-політичної платформи Надії Савченко» - прихильники регулярного проведення державних і місцевих референдумів.

Надія Савченко відповіла на всі, в тому числі й відверто колючі й неприємні запитання і навіть закиди щодо «засланого козачка». Відповіла відверто, чітко й лаконічно, зважено й гідно. Пообіцяла зробити все, що в її силах  і межах депутатських повноважень і щодо рівненських добровольців, які незаконно сидять по тюрмах.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews