У Пересопниці на Рівненщині відзначили 500-річчя Реформації

04.09.2017 13:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Пересопниця не випадково стала місцем, яке обрали для проведення великого християнського свята. Саме тут півтисячі років тому було написане відоме на весь світ Пересопницьке Євангеліє, на якому українські Президенти присягають перед народом.

null
 Фото прес-служба РОДА

До святкування півтисячолітнього ювілею духовного свята долучились представники церков різних конфесій області, влада, науковці та віряни. Напередодні, 26 серпня 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації» з метою вияву поваги до ролі протестантських церков і релігійних організацій в українській історії та становленні незалежної держави.

null
 Фото прес-служба РОДА

«Цьогоріч весь християнський світ відзначає 500-річчя потужного духовного відродження. Україна, як справжня європейська країна, не стоїть осторонь. Відповідний Указ підписав Президент України Петро Порошенко. Місцем духовного свята не випадково стала Пересопниця. Саме тут півтисячі років тому було написане відоме на весь світ Пересопницьке Євангеліє, на якому українські Президенти присягають перед народом», - звернувся до присутніх голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко.

Під час урочистостей прозвучала спільна молитва за Україну.

null
 Фото прес-служба РОДА

У своїх зверненнях священики різних конфесій були одностайними у тому, що подія 500-літньої давнини має позитивні наслідки в сьогоденні для Церкви, життя християн та духовного зростання України.

null
 Фото прес-служба РОДА

Дослідження щодо впливу Біблійних цінностей на економічний розвиток та успішність країн презентувала доктор філософії з економіки, одна із авторів книги  «Реформація. Успіх Європи і шанс для України» лауреат Премії Президента України для молодих вчених Ольга Романенко. 

З доповідями щодо історичних аспектів реформаторського руху та впливу його на релігію, освіту та суспільне оновлення європейських країн, у тому числі України, під час науково-практичної конференції «Реформація: український контекст» виступили перший проректор з навчально-наукової роботи Національного університету «Острозька академія» Петро Кралюк, ректор Київського Біблійного інституту Сергій Манелюк, провідний науковий співробітник відділу історії та практичного релігієзнавства Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України Петро Яроцький, професор Національного університету «Острозька академія» Василь Жуковський.

Інформацію надано прес-службою Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews