Про радіо, журналістику і кохання: як у Рівне приїжджав Андрій Куликов

24.09.2017 17:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Анастасія Боднарська

Днями у Рівне завітав відомий український журналіст, телеведучий, посланець доброї волі ООН Андрій Куликов. Він взяв участь в спіч-практикумі «Вікно можливостей», який організували «Громадське радіо» та «Це Рівне, друже» в рамках проекту «Rivne StartUp Club». На захід завітало більше півсотні активних та ініціативних рівнян, яким небайдужа доля рідного міста. Про це повідомляє кореспондент «Новин Рівненщини». 

null
Андрій Куликов. Фото автора

Голова ради «Інституту податкових реформ», співорганізатор «Вікна можливостей» Олена Хотенко пояснює, що головною метою заходу було показати, що Рівне – багате на події місто, де є усі можливості для саморозвитку. 

«Упродовж року в місті Рівне реалізовується «Rivne StartUp Club» – це інноваційний проект для тих, хто хоче знайти престижну роботу, відкрити свій бізнес, отримати міжнародний грант, налагодити співпрацю, опанувати методики особистого зростання. У рамках проекту проводяться навчальні тренінги та майстер-класи задля сприяння самореалізації та створення умов для професійного зростання молоді», – зазначила Олена Хотенко. 

null
Фото автора

Відтак, під час заходу Андрій Куликов розповів про те, як зароджувалося «Громадське радіо». Також він згадав, як функціонувало радіо в часи Революції Гідності.

null
Фото автора

«Ми подумали, що людям цікавіше і потрібніше буде чути голоси Майдану. Тому ми брали диктофон і йшли з ним прямо на Революцію. Також ми були одні із перших, хто запрошував висловлювати свою думку і іншу сторону Майдану», – сказав Андрій Куликов. 

Крім того, гість поділився думками і про нещодавно створене Міністерство інформаційної політики. 

«Те, що воно створено для галочки чи штучно – може бути одним із варіантів. Але те, що міністерство не працює – стверджувати не можу. Тому що саме Міністерство інформаційної політики допомогло нам з тим, що «Громадське радіо» тепер мовить на частині окупованої території», – зауважив він. 

А ще Андрій Куликов дав поради студентам факультету журналістики МЕГУ, які теж були учасниками спіч-практикуму. 

«На радіо журналісту працювати найскладніше. Там немає картинки. Для тих, хто хоче працювати зі словом – дорога на радіо», – зазначив Куликов. 

Коли ж присутні перейшли до питань Андрію Куликову, то поцікавилися, як же йому вдається так легко тримати контакт з аудиторією? На що він відповів, що головне – це слухати те, що тобі говорять. 

null
Фото автора

Окрім основної частини, відомий журналіст під час спіч-практикуму зробив такий собі ліричний відступ. У ході розмови він поділився секретом, що писав поезію, але рідко її декламує. На що присутні попросили Андрія Куликова прочитати його вірш. Ось декілька рядочків із поезії Андрія Куликова: 

Довкола війна, а у нас – кохання. 

Ти просиш: «Не їдь!» А я мовчу. 

Ну так, не поїду... А де гарантія, 

Що, не поїхавши, тебе захищу?... 

Прочитавши цей вірш, гість зізнався, що в той час повинен був їхати на Схід країни. Та його не пускало туди… кохання. Все ж відправившись туди, куди планував, Андрій Куликов зачитав ці рядочки солдатам. І після того перестав писати вірші. Пояснив це тим, що кращого вже не напише. 

null
Фото автора

Сьогодні ж Андрій Куликов є керівником «Громадського радіо». Відійшовши на деякий час від телебачення, каже, що повертатися туди не планує. І додає, що де б людина не працювала, обов’язково потрібно прагнути до саморозвитку. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews