Як малята рівненського дитсадочка №12 День української писемності та мови святкували

09.11.2017 17:01   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Сьогодні, 9 листопада, в Україні традиційне свято - День української писемності та мови. Добре, коли любов до рідної мови прищеплюють з найменшого віку й дитина любить і шанує рідну мову так, як рідну матір, свій дім, рідне місто чи село.

null
Фото Сандри Харват

Дитячі ранки та шкільні вечори, приурочені до Дня української писемності та мови відбуваються сьогодні у школах та в дошкільних дитячих закладах Рівненщини й України. Кореспондент сайту «Новини Рівненщини» побувала у Рівненському дитячому садочку №12 художньо-естетичного напрямку.

null
Фото Сандри Харват

Ранок підготували вихованці старшої групи цього закладу. І яскравіло від вишиваночок та віночків зі стрічками, дівчачих намистечок, вишиваних рушників та інших атрибутів свята. Подбали про це вихователі, та й батьки чимало доклали зусиль.

null
Фото Сандри Харват

Малі українці зі своїми вихователями та музичним керівником неабияк постаралися, аби показати присутнім на святі батькам красу рідної мови, виражену в народному мелосі - та не тільки в піснях народних, а ще й у приказках, прислів’ях, скоромовках, загадках, народному гуморі. Краса нашої мови звучала і в художньому слові, у виразно прочитаних віршах.

null
Фото Сандри Харват

А ще діти згадали про чудові чарівні слова, які потрібно вживати щодня. Це слова вітання та прощання, слова подяки, ввічливого звертання один до одного. Як це важливо, аби дитина з малого віку не тільки знала про існування цих простих слів, а були вони для неї такі ж природні, як і її власне ім’я та назви всіх простих речей, які вимовляємо щодня.

null
Фото Сандри Харват

Мова - це ще й душа і характер. А характер національний чи не найкраще виражається в народному танку. Малята і тут показали клас: і хоровод, і дитячий гопак. Всі були уважні, зосереджені, ніхто не збився з ритму. За те й аплодисментів отримали, і щирі обійми матерів та бабусь чекали на них після пам’ятного спільного фото. «Ти ж моя красунечка», «ластівочка», «квіточка», «сонечко», «справжній козак» - стільки-то лунало захоплених і щирих, таких красивих рідних слів. Та окрім слів на малят ще очікували солодощі. Бо ж таки свято!

null
Фото Сандри Харват

Таке українське національне свято пам’ятне для малюків та їхніх батьків, воно формує світогляд майбутніх громадян – справжніх патріотів своєї батьківщини – України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews