Водія, під колесами машини якого загинули бабуся з онукою, амністували

13.11.2017 14:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Водій за грати не сяде, оскільки є потерпілим від Чорнобильської катастрофи. Натомість його зобов'язали виплатити родичам загиблих майже мільйон гривен, повідомляє ОГО.

Нагадаємо, аварія сталася 17 грудня 2015 року на автодорозі «Київ-Ковель-Ягодин» на під’їзді до Сарн. 31-річний водій з смт Клесів на автомобілі «Honda Accord » збив на смерть 64-річну жінку та її 6-річну онуку.

На суді встановили, що водій їхав з боку Києва в напрямку Сарн зі швидкістю приблизно 80 км/год (допустима швидкість руху для водія із стажем до 2 років повинна становити 70 км/год.). Він проявив неуважність до дорожньої обстановки, неправильно її оцінив та збив жінку з дитиною, які переходили дорогу.

Після наїзду 6-річну дівчинку відкинуло на дорогу під колеса вантажівки, яка їхала позаду «Хонди». Бабуся з онучкою загинули.

Суд визнав водія винним за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого), призначив йому покарання у виді 7 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки і звільнив від відбування покарання на підставі п. в) ст.1 ЗУ «Про амністію у 2016 році».

Згідно рішення суду водій зобов'язаний сплатити батькові загиблої дівчинки 500 000 грн. моральної шкоди. А тітці – 400 000 грн. моральної та 11 953,55 грн. матеріальної шкоди.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Рівненської області через Сарненський районний суд протягом тридцяти днів з дня проголошення вироку, а обвинуваченим в той же строк з дня вручення йому копії вироку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews