Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Лінгвістику витіснила ветмедицина

01.03.2018 11:34   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

Чи багато знайдеться молодих людей, які заради досягнення мети змінять міський комфорт і затишок на провінційний побут і буденність? Припускаю, що небагато. Однак нещодавно  доля звела з рівнянкою Ольгою Гнатюк, яка свідомо і без будь-яких психологічних  комплексів обрала для навчання Млинівський державний технолого-економічний коледж.

І це після відмінного навчання у Рівненській спеціалізованій школі №15 з поглибленим вивченням іноземних мов.  Під час навчання у цьому навчальному закладу побувала в Австрії, Чехії, Франції, Монако. Болгарії, Польщі. Угорщині, а як переможець пушкінських читань виграла подорож по золотому кільцю Росії. Щоправда, цей приз дістався юній декламаторці ще до подій на Майдані 2013 року.

 Що ж стало детонатором  життєвого кроку юної рівнянки, який привів її у містечко на Ікві? Як зізнається сама Оля, на професійний  вибір зорієнтували саме пси і котики, якими захоплюється змалку. А найбільше – виставкова собака породи французький континентальний той спанієль (папійон -  метелик), якого доньці з документами подарували батьки. Після цього остаточно переконалася: пси, котики та інші тварини – не просто хобі, а професійний  поклик.

null
Фото автора

 До речі, зі своїм чотирилапим другом Оля побувала на виставках у багатьох містах України і виборола низку титулів:

- юний чемпіон України;

- п’ятикратний чемпіон України;

-- гранд чемпіон України;

- супер-гранд чемпіон України;

- чемпіон кінологічного союзу України;

- кращий з кращих представників породи  в Україні;

- кандидат в інтерчемпіони.

Так сталося, що Оля виставляла і чужих собак, бо люди відразу «прочитали», кому можна  довірити свого пса.

У виборі навчального закладу внуку підтримав дідусь Микола Васильович Левочко – колишній начальник Рівненського аеропорту. Власне, батьки також не чинили спротиву. Вступні екзамени на відділення ветеринарної медицини  Оля склала просто чудово і стала першою в рейтингу вступників.

null
 Фото автора

Відмінниця, спортсменка і президентський стипендіат

Жодних ускладнень не виникало і в процесі навчання, яке дівчині давалося легко і навіть піднесено. Нічого ніколи не зубрила. до того ж жорсткий тренувальний  процес спонукав дотримуватися відповідного режиму. Річ у тім, що Оля займається легкою атлетикою, а її спортивна спеціалізація – біг на 1500 метрів. Цікаво, що тренує студентку Михайло Степанович Романчук – батько чемпіона Європи з плавання на 1500 метрів Михайла Романчука. Відтак щодня о 22.00 год. Оля лягала спати, тому недочитане чи недовивчене упродовж дня без особливих інтелектуальних зусиль надолужувала наступного ранку. Власне, про її навчання, наукову, громадську активність красномовно свідчать звання відмінниці і Президентського стипендіата.

null
 Фото автора

Із млинівчанами рахуються у столиці

Торік Оля Гнатюк перебувала на практиці у Києві. До речі, єдина студентка з млинівського коледжу. Під час практики до неї зателефонував викладач Василь Сироватка і попросив взяти участь у конкурсі, який проводив  фонд Бориса Колесникова. Вже  в останній день реєстрації учасників заходу Оля представила мотиваційний лист, у якому виклала інформацію про себе, про обрану спеціальність і таке інше. Своєрідною фаховою інтригою цього листа стало повідомлення, що вона разом із викладачами Володимиром Рожкевичем і Анатолієм Мідиком  буває на викликах, і, як кажуть, повним ходом оперує тварин.

На часі респект і викладачам Млинівського державного технолого-економічного коледжу: у столиці Оля пересвідчилися, які міцні знання дають в її «альма-матер» - подекуди вона давала фахову фору випускникам вітчизняних університетів, а багато людей просто не вірили, що в освітньому багажі дівчини лише коледж.

Приємним сюрпризом для Олі стало повідомлення, що з півтори тисячі учасників вона  потрапила у число 72-х фіналістів конкурсу фонду Бориса Колесникова. До речі, цей фонд – головний спонсор конкурсу, який проводиться для тих, хто хоче одержати освіту і прагне реалізувати себе в Україні. Згодом студентка успішно захистила власний проект – мобільна клініка, яка пересувається містом, відловлює  бездомних тварин для проведення кастрації, а далі відправляє на стаціонарне лікування або ж передає волонтерам для післяопераційного догляду. Далі тварин заносять в інформаційну базу   з відповідним номером, чіпом, датою вакцинації та іншими вихідними даними.

Цікаво, що під час захисту проектів  конкурсантам ставили два-три запитання, а студентці з Млинова -  з півтора десятка. Власне, це й не дивно, адже  тема її проекту досить актуальна. Не дивно, що проект запам’ятався багатьом, а чимало людей  цікавилися, чи Оля, бува, його вже не реалізувала.

За підсумками фінальної частини конкурсу, доробок Ольги Гнатюк потрапив у число тридцяти переможців, а якщо точніше – у трійку найдостойніших. Відтак випускниця коледжу з Млинова стала одним із володарів головного призу конкурсу фонду Бориса Колесникова – володаркою путівки на сільськогосподарську виставку «FIERAGRIKOLA» у місті  Верона в Італії, яку там проводять раз у два роки.

Щасти тобі, красуне і розумнице!

Нещодавно Оля Гнатюк повернулася з Італії. Вражень – не злічити. На виставці  у дев’яти з одинадцяти павільйонів демонстрували сільськогосподарську техніку, новітні проекти, нові способи охолодження тваринницьких приміщень,  виробництво електроенергії з гною та інше. Ще два павільйони приурочили тваринницькій галузі. На одному,зокрема, демонстрували техніку для тваринництва. Скажімо,  студентку з Млинова здивувала доїльна установка, де з допомогою лазера доять корів, а фермер лише слідкує за виробничим процесом.

Та найулюбленіший у студентки павільйон – із тваринами різних видів і виставка великої і дрібної рогатої худоби. Дівчині здавалося, що вона не у тваринницькому приміщення, а в салоні краси…

null
 Фото автора

На завершення Оля Гнатюк зізналася, що, очевидно, вступатиме до Національного університету біоресурсів і природокористування. Запевнила, що не сумнівається в позитивному результаті вступних іспитів. І я також не сумніваюся, що вона стане студенткою київського вишу. Як, до речі, і її викладачі. Додам лише: щасти  тобі, красуне і розумнице!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews