Як у рівненській книгозбірні журбу проганяли

Музикант Андрій Пастушенко ініціював проведення у Рівненській обласній універсальній бібіліотеці літературно-музичної зустрічі «Музиканти сміються»

12.03.2018 09:24   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Українцям притаманне  вміння веселитися самим і веселити інших, адже  гумор дозволяє переключитися з негативу на позитив, подивитись на проблему зі сторони, підбадьорити в скрутні хвилини. Вмілий та дотепний жарт є справжнісіньким мистецтвом, а жартівлива пісня - привілля для веселощів та іронії.

Це продемонстрував і перший фестиваль української народної жартівливої пісні, танцю та гумору «Весела толока», що нещодавно пройшов у  Будинку культури цементників м. Здолбунів. Ідея створення  фестивалю належить  обласному відділенню Національної музичної спілки України в особі його голови – заслуженого працівника культури України Андрія Пастушенка.

Надихнувшись вдалим почином,  Андрій Семенович  вирішив не чекати цілий рік нового фестивалю, а ініціював проведення у  Рівненській обласній універсальній бібіліотеці літературно-музичної зустрічі «Музиканти сміються», яку підтримала та допомогла організувати бібіліотекар відділу мистецтв Галина Споденюк. Провести гарно час та набратися позитиву на новий тиждень зібралося чимало шанувальників дотепного слова  та веселої пісні,  адже гумор у наш час потрібен, як повітря, а сміх продовжує життя людини й поліпшує її здоров’я.

null
Юрій Береза. Фото Яни Замкової

Письменник-гуморист Юрій Береза, якого ведучий імпрези Руслан Алексіюк запросив «приснути соком» своїх творів, хоч і не зачислив себе до музикантів, але згадав, що і дядько в нього був музикою, і колишня дружина, і сини нівроку грають на музінструментах, і навіть в молодості йому довелося квартирувати у знаного сільського гармоніста, тож як-не-як, а до музики має відношення. Отож і з його вуст пролунала замильовка  про музичні інструменти. Свій виступ Юрій Береза підсумував афоризмом, що сміх заміняє один кілограм сала. Але коли його катма, тобто сала, то і сміх не вельми веселий.

null
 Раїса Цапун. Фото Яни Замкової

Веселила присутніх жартівливими піснями  й доцент кафедри фольклору Інституту культури РДГУ Раїса Цапун.

null
Богдан Столярчук.  Фото Яни Замкової

А от  заслужений діяч мистецтв України Богдан Столярчук, полюбляє підслуховувати, що говорять інші. Отож назбирав мініатюр із життя музикантів на цілий збірничок «Сміх крізь ноти», за які, як зізнався  автор, дехто з ним перестав вітатися.

null
 Фото Яни Замкової

А також присутніх бадьорили веселим співом молодша група зразкового фольклорного ансмблю «Джерельце» із села Зоря Рівненського району, виконавці Юліана Канонік, Дарина Кривко, Аня Бричко, тріо «Вишиванка» у складі Галини Пастушенко, Наталі Павелко та Оксани Адамчук, інструментальними творами Оксана Войтович та Олександр Шавардюк, дитячий гурт «Брат-чики» під керівництвом Романа Дзвінки. А ще було чимало веселих історій із життя, які викликали жвавий сміх серед присутніх.

null
 Фото Яни Замкової

Словом, сумувати не доводилося нікому. Дійство пролетіло, як одна мить.  Слухачі-глядачі залишилися задоволеними від мистецької імпрези. Що не говоріть, але гумор і сміх робить наше життя яскравішим!

null
 Фото Яни Замкової

  

null
 Фото Яни Замкової

 

null
Руслан Алексіюк, Андрій Пастушенко та Галина Споденюк

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews