Сьогодні розкажуть, чи враховують на Рівненщині права людини

30.05.2018 08:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

30 травня о 11:00 в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області (м. Рівне, вул. Кавказька,7) відбудеться зустріч представників місцевого самоврядування та громадськості у зв’язку із початком моніторингу в рамках програми “Місцевий індекс прав людини”.

Моніторинг заснований для підтримки і ефективного розвитку реформи децентралізації в Україні. Критерієм ефективності визнано такий розвиток, що базується на засадах пріоритету прав людини в усіх сферах її взаємин з державою.

Під час заходу учасники зможуть дізнатися про критерії, напрямки та презентацію результатів моніторингу.

В Рівненській області моніторинги проходять у Рівненській міській раді, Острозькій міській раді та Пісківській об’єднаній територіальній громаді. Проведення моніторингів населених пунктів здійснюється представниками громадської приймальні Української Гельсінської спілки в м. Рівному та консультантами юридичної клініки “Pro Bono” Національного університету “Острозька академія”.

За результатами кожного моніторингу місцева влада отримує перелік рекомендацій до покращення власної діяльності, а також інструментарій самооцінки, перелік способів вирішення складних проблем, з якими стикаються щодня; місцеві громадські інституції та представники осіб, чиї права порушені мають контрольний перелік вимог до місцевої влади та можуть обрати спосіб захисту прав мешканців місцевої громади.

Подібні моніторинги вже відбулися у 10 областях України (Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Миколаївська, Сумська, Харківська, Черкаська, Чернівецька) та у 19 населених пунктах цих областей. Одночасно подібний моніторинг проходить в населених пунктах Львівської області.

Моніторинг міста Рівне провадиться Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках реалізації проекту “Громадський моніторинг органів місцевого самоврядування задля кращого дотримання прав людини”, впровадження якого стало можливим за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews