Дев’ять проектів енергоефективності затвердили Рівненщині

27.07.2018 17:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Дев’ять проектів енергоефективності затвердила Конкурсна рада обласного конкурсу. Ініціативи районів та міст майже одноголосно підтримали представники ОДА, депутатського корпусу та громадськості.

Головуючі ради – перший заступник голови ОДА Віталій Ундір та перший заступник голови облради Сергій Свисталюк.

ПЕРЕЛІК ПРОЕКТІВ

«Спочатку усі пропозиції були опрацьовані членами конкурсної ради. До цієї роботи також залучалися й фахівці, які знаються на енергоощадності. Окрім того, був проведений енергоаудит проектів, адже без цього енергозбереження неможливе. Також усі пропозиції були у вільному доступі на офіційному порталі Рівненської ОДА. Отже, усі мали можливість вивчити проекти, що розглядала конкурсна рада», - каже заступник директора департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності Валерій Гуз.

Зокрема, цього року переоснастять системи опалення у рокитнівських дитячій музичній школі та будинку культури, а в Острозі – у гімназії, Музеї книги та друкарства, краєзнавчому музеї.

Також утеплять житловий корпус Тучинського геріатричного пансіонату, що на Гощанщині. Сучасне енергозберігаюче освітлення мають встановити у палатах та кардіологічному корпусі обласної клінічної лікарні.

Енергоощадні розробки будуть реалізовані вже цього року на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів. Їх термін окупності – 5 років. Загальна вартість підтриманих проектів складає 5 мільйонів гривень.

«Громади мають активніше працювати у напрямку енергоефективності. Багато проектів навіть не виносилися на розгляд з причини неякісного написання. І так ще є час на доопрацювання своїх проектів та усунення недоліків», - наголосив перший заступник голови ОДА Віталій Ундір.

Загалом цього року передбачено 15 мільйонів гривень на програму енергоефективності.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews