Не завжди треба дослухатися до генералів

20.04.2019 22:30   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

Дебати в національному спортивному комплексі «Олімпійський» між кандидатами в Президенти України Петром Порошенком і Володимиром Зеленським увійдуть в історію. І не тільки вітчизняну. Але я не про дебати, а про представлення паном Зеленським своєї команди.

null
Фото з мережі Інтернет

Пригадуєте, як талановитий журналіст Дмитро Гордон наполегливо радив Володимиру Зеленському відмовитися від дебатів. Мовляв,  генерал МВС застерігав про загрозу життю кандидата чи кандидатів у Президенти під час масового заходу на стадіоні. Чомусь генерал чи кілька генералів не зважали навіть на багатий досвід правоохоронців, які успішно забезпечували порядок і безпеку на «Олімпійському» під час різних масових заходів, в тому числі у складні періоди нашої історії. Скажімо, торік фінал Ліги чемпіонів УЄФА відбувся видовищно, мирно і спокійно. То чому саме 19 квітня вартові правопорядку мали прогледіти ворожі підступи?  Як на мене, не без того, що комусь дуже  хотілося сподобатися майбутньому главі держави. 

Мабуть, Дмитро Гордон розумів, що саме Володимир Зеленський ініціював дебати в такому форматі. Мабуть, Володимир також враховував потенційні  іміджеві втрати в разі відмови? І не тільки іміджеві.

Зрештою, одкровення генерала чи генералів Дмитру Гордону – не така вже і сенсаційна новина. Річ у тім, що людина зі здоровим глуздом і бодай мінімальним аналітичним мисленням  навіть без спеціальних знань і звань прораховувала можливі ризики  не тільки для кандидатів у Президенти, а й для багатьох людей на стадіоні.

Дебати відбулися без будь-яких ексцесів – правоохоронці продемонстрували вищий професійний пілотаж. Їм, а також рятівникам та фахівцям інших служб подякував міністр МВС України Арсен Аваков. Якщо делікатно висловлюватися, то можна констатувати: застереження Дмитра Гордона виявилися холостим пострілом. Однак для безпеки громадян, тим паче кандидата в Президенти України, і такі постріли мають вагу, бо грають свою роль на безпековому полі.

А тепер, прости, Господи, припущення: на «Олімпійському» стався вибух, теракт! І якби навіть жертв не було, та якої інформаційної ваги і світового резонансу набрало б застереження генерала і Дмитра Гордона!

Слава Богу, все обійшлося. І дебати відбулися без терактів, і кандидати живі-здорові. Всупереч розумуванню одного чи навіть кількох генералів, порядок і повний безпековий ажур на стадіоні забезпечили рядові і сержанти, прапорщики і офіцери. Тому й роблю висновок: не завжди треба дослухатися до генералів – вони також люди і помиляються, як і кожен із нас.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews