Любомир Тлумак

Любомир Тлумак

журналіст

Прикольні «рогаті»: чим рівнян тролейбусне управління дивує

З понеділка 1 липня вартість проїзду в тролейбусі зросте на 1 гривню

29.06.2019 21:15   Джерело: RvNews
Автор : Любомир Тлумак

Рівненське тролейбусне управління останнім часом не перестає нас дивувати. Ну, почнемо з не дуже приємного: з понеділка, 1 липня вартість проїзду в міському «рогатому» зросте на 1 гривню. Відповідно до рішення Рівненського міськвиконкому він вартуватиме 4 гривні.

Тим часом пільгові категорії пасажирів і пенсіонери їздитимуть безкоштовно, а студенти та учні – за 50 відсотків  вартості квитка, тобто 2 гривні.

Зазначимо також, що, виходячи з рівня рентабельності, з 1 липня цього року встановлено наступні тарифи у міському електротранспорті:

- вартість перевезення багажу - 4 грн. за одне місце;

- вартість місячних проїзних квитків: для підприємств, установ та організацій - 360 грн., для населення - 192 грн.

Тим часом на одному з міських тролейбусів з’явилися зображення гонщиків минулого і сучасних, які їздили або ж продовжують змагатися на рівненському мототреку. Його прикрасили з нагоди 60-річчя рівненського спідвею. Тролейбус із зображеннями Андрія Карпова, Ігоря Звєрєва, Віктора Гайдима, Марка Левішина, Станіслава Мельничука та Віталія Лисака курсуватиме в Рівному до цього кінця року.

null
Фото з мережі Інтернет

«Тролейбус управління нам надало безкоштовно. Ми заплатили лише 20 тисяч гривень за наклейку «Клуб вболівальників рівненського спідвею». У такому вигляді він курсуватиме до кінця цього року, - розповідає керівник Клубу вболівальників рівненського спідвею Сергій Головня.

А ось думка водія тролейбуса Богдана Дем’янчука: «Я спідвей люблю. Ще пам’ятаю команду "Сигнал", її гонщиків: Трофимова, Жабчика, Кузнецова... Приємно, що рівняни і гості міста бачитимуть, що є в нас такий вид спорту. Дуже приємно».

І ще така новина: після тривалої перерви знову вийшов маршрут нічний тролейбус. Він традиційно їздить від мототреку до залізничного вокзалу. За словами директора підпрємства "Рівнеелектроавтотранс" Валентина Ткачука, пауза в роботі тролейбуса була пов’язана з проведенням реконструкції контактної мережі в центральній частині міста. Проводити роботи з обслуговування мережі можна лише при її знеструмленні. Тож у цей час тролейбуси не могли перебувати на лінії.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

Й останнім часом у Рівному все активніше замовляють тролейбуси на святкування урочистих подій. Зокрема, минулого тижня на тролейбусах роз'їжджали випускники під час проведення випускних вечорів.

Особливою популярністю користується рівненський «білосніжний красень» - єдиний в Україні та Європі дуобус. Інші замовлення виконують тролейбусами «Дніпро Т203», які завдяки опції автономного ходу доставляють пасажирів у найвіддаленіші куточки міста для проведення святкувань.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет



 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews