Підвищення пенсій – це постійне завдання влади, і ми запропонували системне рішення, – Володимир Гройсман

06.07.2019 12:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

популярне


Підвищення пенсій – це постійне завдання влади, і урядова пенсійна реформа дає системне рішення, що базується на зростанні економіки, а не чергових запозиченнях, як було 10 років тому.

Про це в ефірі телеканалу «Україна» сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Десятки років пенсійну систему просто знищували. Людям давали під вибори разові виплати. Причому ці виплати – це були боргові гроші. І борги залишалися державі, - сказав Володимир Гройсман. – Питання соціального захисту для мене, як соціального Прем’єра - це питання номер один і я покладаюся на зростання економіки, аби не вводити країну в кризи».

Глава Уряду також наголосив, що підвищення пенсій, яке відбулося з 1 липня і торкнулося пенсіонерів, що мають великий робочий стаж, але через невеликі зарплати мають невеликі пенсії, а також низки інших категорій пенсіонерів, не спричинить зростання дефіциту Пенсійного фонду і не роздує інфляцію.

Довідково

В жовтні 2017 року Уряд України запровадив пенсійну реформу, яка не передбачає збільшення пенсійного віку, натомість передбачає автоматичне підвищення нарахувань за визначеною формулою. З 2017 року вже відбулося підвищення пенсій фактично для всіх категорій пенсіонерів, включаючи військових пенсіонерів і військових-ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

За матеріалами КМУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews