Мільйонних збитків зазнав киянин, подавши на Рівненську митницю ДФС підроблені документи

18.07.2019 21:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Рівненський апеляційний суд залишив постанову місцевого суду від 19 квітня 2019 року про притягнення громадянина Д. до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) без змін.

До чоловіка застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 1 230 799 гривень із конфіскацією автомобіля марки «BMW 520D», 2017 року випуску. Ці кошти будуть спрямовані до державного бюджету України. 

У ході судового розгляду з’ясувалося, що 20 липня 2017 року громадянин Д. через Львівську митницю ДФС ввіз на територію України з Німеччини елітний автомобіль марки «BMW 520D», 2017 року випуску. У митній декларації власник транспортного засобу вказав вартість іномарки — 20 840 євро.

На Рівненську митницю ДФС киянин подав декларацію для проведення митного оформлення легкового автомобіля, вказавши його вартість — 24 100 євро.

За даними митних органів Федеративної Республіки Німеччина встановлено, що громадянин Д. придбав легковий автомобіль в однієї з німецьких компаній за 33 605 євро.

Отже, громадянин Д. під час переміщення через митний кордон України легкового автомобіля надав органам доходів і зборів документи, що містять недостовірну інформацію стосовно вартості транспортного засобу, з метою зменшення розміру митних платежів в сумі 156 498 гривень.

Його дії Рівненський міський суд кваліфікував за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил – з конфіскацією цих товарів.

В апеляційній скарзі Д. просив закрити провадження у справі у зв’язку з закінченням строків накладення адміністративного стягнення, постанову місцевого суду скасувати, а провадження у справі закрити.

Заслухавши пояснення апелянта, представника органу ДФС, перевіривши матеріали адміністративного провадження, Рівненський апеляційний суд прийшов до висновку про відмову в задоволенні апеляційної скарги та залишення постанови Рівненського міського суду від 19 квітня 2019 року без змін.

Оскільки постанова апеляційного суду оскарженню в касаційному порядку не підлягає, громадянин Д. не тільки позбувся елітної іномарки, а й змушений сплатити до державного бюджету штраф у розмірі 1 230 799 гривень. 

 

Джерело: прес-служба Рівненського апеляційного суду

 

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews