На Острожчині 15-річний підліток викрав авто та покатавшись залишив його в полі

10.08.2019 23:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Перебуваючи під цілодобовим домашнім арештом, 15-річний житель села Точевики Острозького району викрав у сусідньому селі легковик. Транспортний засіб вже повернули власнику, а юнака помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Про зникнення автомобіля «ВАЗ 2108» до поліції повідомила увечері його власниця - 43-річна жителька села Білашів.

Слідчо-оперативна група на місці встановила, що невідома особа проникла до житла господині і, помітивши в дверцятах автівки ключі, завела двигун і вигнала транспортний засіб з подвір’я.

А група реагування Патрульної поліції Острозького райвідділу Нацполіції виявила крадену і вже пошкоджену автівку на автодорозі між селами Білашів і Точевики.

null
 Фото - відділ  комунікації поліції Рівненської обл.

Поліцейські встановили, що до угону може бути причетний 15-річний місцевий житель. Той же під час допиту зізнався, що він викрав авто, бо просто хотів покататися. Але через відсутність навиків водіння пошкодив коробку передач і тому залишив ВАЗівку на дорозі.

– 15-річного жителя села Точевики затримали у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України, – говорить т.в.о. начальника Острозького райвідділу Нацполіції Ігор Самолюк. — Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України. Слідчі також підготували клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Молодик обвинувачується у вчиненні розбійного нападу, поєднаного з проникненням у приміщення. Матеріали кримінального провадження скерували до суду, який, до речі, вже виніс вирок і призначив неповнолітньому покарання у вигляді позбавлення волі із застосуванням іспитового строку. Однак через надто м’яке покарання за скоєння особливо тяжкого злочину працівники прокуратури Острозького району подали скаргу до Рівненського апеляційного суду. Наразі сторони чекають остаточного вироку суду. 

За інформацією відділу комунікації ГУ НП у Рівненській обл.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews