На Рівненщині створюють нову оперативну диспетчерську службу «швидкої» допомоги

10.08.2019 23:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Модернізована служба працюватиме на базі обласного центру екстренної медичної допомоги і медицини катастроф. Фахівці централізовано прийматимуть виклики і до пацієнта виїжджатиме та машина, яка знаходиться найближче до нього.

Номер залишиться тим самим – 103.

- Рівненська область – одна з 6-ти, де диспетчерську службу оновлюють. У кількох регіонах створять нові. Для нас - це одне з пріоритетних завдань, - говорить заступниця голови облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко. - Сам проект диспетчерської служби буде фінансуватися з Державного і місцевих бюджетів. З обласної казни ще торік були виділені кошти на проектно-кошторисну документацію.

На облаштування оновленої оперативної диспетчерської служби планують використати 10,5 мільйона гривень. З Держбюджету вже надійшло 6,5 мільйона гривень. Решту видялять з місцевих.

- Наразі оголошено тендер на закупівлю комп’ютерно-програмного комплексу, - розповів керівник обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Андрій Бортник.

Створення сучасних диспетчерських служб дозволить зменшити час обробки виклику: від 3-5 хвилин до 1-ї, а також виконати нормативи доїзду на екстрені випадки – до 10 хвилин в містах і до 20 хвилин у сільській місцевості. До того ж планується в середньому на 20 відсотків зменшити пробіг автомобілів екстреної медичної допомоги.

Нині ж, як розповідає завідувач інформаційно-аналітичним відділом комунального закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» Рівненської обласної ради Олександр Рудик, за останні півроку бригадами екстреної швидкої медичної допомоги в області було здійснено 120 тисяч виїздів, з них майже 500 у зв’язку з ліквідацією наслідків автопригод. Це при тому, що обласний центр екстренної медичної допомоги і медицини катастроф лише на 60 відсотків забезпечений сучасною медичною апаратурою. 

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews