Річний оборот тіньових бурштинових копалень Рівненщини оцінюють у 200-300 млн. дол. США

18.08.2019 15:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Особливістю Поліського регіону віднедавна стали так звані тіньові бурштинові копальні, річний обіг яких лише на Рівненщині фахівці оцінюють у 200-300 мільйонів доларів США.

Якщо цей бізнес, зрештою, буде легалізовано, про що йдеться на різних рівнях уже багато років, то очікується справжній бум переробки «сонячного каміння» і супутніх виробництв. 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

Крім того, беручи до уваги близькість до ринків країн Євросоюзу, транзитне положення області робить дуже привабливим розміщення в ній переробних, складальних та інших підприємств. Також Рівненщина перспективна для туризму, в тому числі і внутрішнього.

До речі, у 2017-2019 роках на Рівненщині введено в експлуатацію завод сільгоспмашин «МААНС» у Здолбунові, масложировий завод агрокорпорації «Крупець», що в Радивилівському районі, деревообробний завод «Українські лісопилки» в Костополі.

А днями стало відомо про те, що провідний європейський виробник листових матеріалів на основі деревини «Kronospan» планує побудувати в селі Городок Рівненського району сучасне деревообробне підприємство.

Між іншим, у розрахунку на душу населення обсяг експорту промислової в Рівненській області на 78 відсотків  нижчий за середній по Україні, валовий регіональний продукт – на 42 відсотків, а рівень зарплати – майже на чверть нижчий від середньоукраїнського.

Тим часом обласна влада не використовує бюджету розвитку для стимулювання інвестицій у регіон – він цього року становить аж… нуль гривень на душу населення.

Щоправда, у березні цього року Рівненська облдержадміністрація затвердила програму розвитку інвестиційної діяльності області на 2019-2020 роки. На її реалізацію мають намір викристати понад 2 мільйони гривень.

За матеріалами видання «Корреспондент.net»

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews