На Рівненщині запрацював навчально-практичний центр з деревообробки

30.11.2019 10:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

На базі Вищого професійного училища № 1 міста Рівного відкрили сучасний навчально-практичний центр за професією «Верстатник деревообробних верстатів».

Інвестували в його створення близько 2 млн грн,  з яких 1 млн 702 тис грн з держбюджету, ще 270 тис. грн – кошти закладу.

Участь у відкритті центру взяли заступник міністра освіти і науки України Петро Коржевський, членкиня Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Ольга Коваль і голова ОДА Віталій Коваль.

«Приємно, що наші діти будуть вчитися не на станках 60-х років минулого століття, а на найкращому технологічному обладнанні. Українці повинні мати належні умови для навчання, аби залишатися в країні і робити її успішною. Саме тому ми міняємо ставлення до професійної освіти. Важливо також, аби цей центр не став музеєм, а місцем найбільшої концентрації дітей і майстрів виробничого навчання, щоб була можливість навчатися і заробляти кошти», - зазначив Петро Коржевський.

Для новоствореного центру придбали 22 одиниці деревообробного обладнання та верстатного інструменту австрійської фірми HOLZMANN, що мають достатню потужність для навчання кваліфікованих робітників за професією «Верстатник деревообробних верстатів». Це забезпечить можливість випускникам без додаткової підготовки працювати на підприємствах регіону.

«Сьогодні ми прийняли офіційне рішення про започаткування на Рівненщині меблевого кластеру. Завдання - почати випускати продукт із високою доданою вартістю, а не просто бути сировинним придатком. Для цього перетворимо регіон на своєрідний майданчик для роботи різних галузей, дотичних до виготовлення меблів. Аби повний цикл - від постачання деревообробних матеріалів до виготовлення продукції - відбувався у нашому краї. В рамках розвитку кластеру підніматимемо й трудовий потенціал області. Готуватимемо фахівців під конкретні робочі місця у рівненських компаніях», - наголосив голова ОДА Віталій Коваль.

За останні три роки Вище професійне училище № 1 підготувало для деревообробного виробництва регіону 150 кваліфікованих робітників. На сьогодні  в закладі навчається за професією «Деревообробник будівельний» 82 учні, за професією «Столяр, верстатник деревообробних верстатів» – 15.

«Нашому бізнесу потрібні фахові працівники. Це буде основою для створення меблевого кластеру, який прославить регіон. Усі будуть знати – що за якісними меблями потрібно їхати саме на Рівненщину», - відзначила членкиня Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Ольга Коваль.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews