У міжнародний День благодійності у Рівному провели тренінг

09.09.2020 18:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Дивовижний і унікальний лектор, лікар Максим Босенко, приїхав з Черкас до РІвного майже через всю країну, щоб розповісти про свою роботу з дітьми та дорослими, які потребують паліативної допомоги. 

Про це розповіла директор БФ "Скарбниця Надії" Мар'яна Рева.

«Ми відзначали цей день на роботі і зробили ще один із тисяч необхідних кроків до розвитку паліативної медицини в нашій області. Благодійний Фонд "Скарбниця Надії" за грантової підтримки Європейського Союзу організовував тренінг по дитячій паліативній допомозі в Дядьковичах. Тренінг унікальний, на свіжому повітрі з дотриманням карантинних вимог, в компанії кількох собачок, які живуть на території лікарні.

Дивовижний і унікальний лектор Максим Анатолійович Босенко з Черкас. Саме так, лікар приїхав до нас майже через всю країну щоб розповісти про свою роботу з дітьми та дорослими, які потребують паліативної допомоги. Лікарі та медсестри записували майже все. День пролетів як одна мить. Море інформації, яку треба засвоїти і передавати далі. Купа міфів, які потрібно руйнувати.

Головне - хронічний біль це хвороба. Вона має навіть свій код.
І починати лікувати біль потрібно негайно. Тут категорично не може бути завтра вранці чи з понеділка.
До болю неможливо звикнути. Неможливо. З часом нелікований хронічний біль лише збільшується.
Кожна людина з будь-яким діагнозом в будь-якій медичній установі чи дома має право на знеболення. Відмовки "ну в нього ж не онко" - не працюють.

Коли людина живе в котлі болю, руйнується все, знищується сама людина. Є лише біль, а людина зникає. Хронічний біль не несе нічого крім руйнації і його потрібно лікувати. Немає ні максимальної дози, ні мінімального інтервалу часу між прийманням морфіну. Якщо болить, пацієнта потрібно знеболювати так часто, як він цього потребує. І ще. Немає смертельної дози морфіну.

Це лише кілька коротких тез з того, про що говорили.
Дякуємо за сьогоднішній день! Попереду багато роботи, але знання, які ми отримали сьогодні дуже допоможуть нам йти вперед і розуміти в якому напрямку варто розививати паліативну допомогу далі».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews