Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

Формула успіху: професійні депутати, успішні громади, благополучна Україна

22.10.2020 18:12   Джерело: RvNews
Автор : Новини Рівненщини

 

Вже багато років українці активно беруть участь у загальнодержавних виборах (особливо президентських) в очікуванні на «месію», який змінить країну. Однак участь громадян у місцевих виборах досі залишає бажати кращого.

Водночас українці досить швидко розчаровуються в обраних президентах. Вже протягом першого року повноважень рейтинг більшості з новообраних президентів стрімко падав, а рівень довіри до них знижувався до критичної межі.

У багатьох високорозвинутих парламентських демократіях світу в людей немає таких великих очікувань від своїх президентів, прем’єр-міністрів чи інших центральних органів влади. А все тому, що їхня політика не є такою критично важливою для життя громад.

Наприклад, у 2010–2011 роках Бельгія понад півтора року прожила без повноцінного уряду (і це далеко не перший і не останній випадок у цій країні, коли новообрані партії не здатні сформувати уряд протягом тривалого часу). Це ж справжня катастрофа – мабуть, подумали ви! Зовсім ні! Більшість соціальних, освітніх, медичних та інших послуг продовжували надаватися, економіка країни зростала, створювалися нові робочі місця. Бельгійці продовжували жити своїм звичним ритмом і, навіть, змінювати країну на краще.

А все тому, що в децентралізованій Бельгії політика центральних органів влади не така вже й критично важлива для благополуччя громад. Значно більше послуг там надають органи місцевого самоврядування.

25 жовтня 2020 року – доленосний день і в житті українців. Після цих місцевих виборів ми повністю перейдемо до децентралізованої системи управління країною. Як і в Бельгії (та багатьох інших багатих країнах), більшість послуг українці відтепер отримуватимуть від органів місцевого самоврядування.

Тому від нашого вибору залежатиме якими дорогами і в якому транспорті ми будемо їздити, у яких садочках і школах вчитимуться наші діти, у яких амбулаторіях і лікарнях ми отримуватимемо медичні послуги, як розвиватиметься економіка нашої громади загалом.

 

Що роблять депутати обласної ради?

Окрім місцевих сільських та селищних рад, вагомим буде і вибір до обласної ради. Серед повноважень цього органу місцевого самоврядування такі:

1) Розподіл переданих з державного бюджету коштів у вигляді дотацій та субвенцій місцевим громадам. Об’єднані територіальні громади фінансуватимуть розвиток своїх територій не лише за рахунок коштів власних бюджетів. Великою допомогою для них були і залишаться державні дотації та субвенції. І тут мешканцям Млинівського, Демидівського, Дубенського, Радивилівського районів та м. Дубно важливо мати такого представника в обласній раді, який відстоюватиме інтереси їхніх громад. За рахунок цих дотацій ви зможете побудувати нову школу, дитячий садочок, поліклініку, спортивний чи дитячий майданчик або ж здійснити реконструкцію пам’ятки архітектури.

2) Можливість отримати додаткові мільйони у межах проєктів, що фінансуються Міністерством розвитку громад та територій України. Якщо ваша громада захоче модернізувати школу, поліклініку чи дитячий садочок, але коштів на це у місцевому бюджеті не буде. Тоді представники вашої ради можуть підготувати проект на отримання фінансування від Міністерства розвитку громад. Але проект має виграти конкурс. І його шанси на успіх суттєво зростають, якщо буде співфінансування. Знайти його не завжди просто. І тут обласна рада також може допомогти (і вже неодноразово допомагала).

3) Забезпечення Ваших територій якісною питною водою. Усім мешканцям краю добре відома проблема із забрудненням води у річці Іква, яка на Рівненщині протікає через два райони – Дубенський і Млинівський. І хоча, проблеми забруднення водотоку починаються ще з Тернопільщини, не секрет, що на якість води впливають і місцеві очисні споруди. Часткове виділення коштів на реконструкцію дубенських очисних споруд, що вже застаріли та не розраховані на сьогоднішнє навантаження, теж в силах обласної ради, оскільки місцевий бюджет не в змозі осилити самостійно цю суму.

4) Затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку регіону. Зростання добробуту і підвищення якості життя населення області залежить від гармонійного розвитку кожного її регіону. Через обласні програми визначаються конкретні шляхи структурної перебудови всього господарського комплексу області, пріоритети і напрями інноваційного і національно-культурного розвитку, забезпечуються позитивні структурні зрушення в економіці краю, підвищується її конкурентоспроможність. Тому вкрай важливо обради до обласної ради саме того представника, який при розробці та реалізації обласних програм забезпечить оптимальне врахування інтересів об’єднаного Дубенського району, всіх верств населення, створення необхідних економічних умов для розвитку цих території.

5) Прийняття рішення щодо проведення консультативного опитування з питань, які стосуються їх спільних інтересів. Наприклад, депутати вашої місцевої ради захочуть модернізувати шкільну мережу. Але як їм це зробити так, щоб максимально врахувати ваші потреби як батьків, вчителів, керівників шкіл тощо? У минулому такі рішення приймали в центрі. Відтак нікого не цікавила думка самої громади. В умовах децентралізації все змінюється. Перед впровадженням таких серйозних змін, мають бути почуті та враховані побажання всіх мешканців громади. Консультативне опитування з ініціативи обласної ради – хороший спосіб ухвалити рішення з урахуванням ваших потреб.

null
 

Попередній досвід – найкраще мірило вибору!

Отож кожен дорогою до виборчої дільниці має поставити перед собою важливе запитання: чи оберемо ми ту людину, до якої завжди зможемо звернутися за допомогою, яка почує нас і компетентно допоможе вирішити проблему? Чи відстоюватиме цей депутат обласної ради всі ті інтереси громад, про які щойно йшлося?

Як обрати таку людину? Перш за все, варто оцінити попередню діяльність кандидата! Що саме він вже зробив для розвитку ваших громад!

Працюючи в Рівненській обласній раді пріоритетними для мене завжди були інфраструктурні проекти. Зокрема я особисто посприяла виділенню з обласного бюджету коштів на розвиток Млинівського, Демидівського, Дубенського та Радивилівського районів і м. Дубна (близько 3,5 млн. гривень протягом 2016–2020 років).

Ці кошти допомогли Вам реконструювати освітлення, встановити сонячні батареї, побудувати нові спортивні майданчики, модернізувати старі поліклініки, створити мистецькі резиденції та бібліотеки, придбати нові екскаватори тощо (детальніше див. додаток у таблицях наприкінці цієї статті).

 

null
 

Що я робитиму у майбутньому:

лише конкретика і жодних абстрактних обіцянок!

Переважна більшість кандидатів дають загальні, абстрактні обіцянки про світле майбутнє. Їхні передвиборчі програми, позбавлені конкретики. Хтось ототожнює нас із назвою нашого населеного пункту, інші обіцяють подолати корупцію або ж граються із дотепними висловами про «зелень» та інші речі. Але як саме нас зроблять успішними? Яка користь від дотепних виборчих гасел окрім хорошого настрою? Він безумовно важливий. Але політики мають підіймати його конкретними обіцянками, що обґрунтовано гарантують успішні зміни та впевненість у завтрашньому дні.

Чи розповідає дотепне виборче гасло як побудувати нові лікарню (школу, дорогу…)?

Саме тому я зосередила планування своєї майбутньої роботи на конкретних, зрозумілих кожному мешканцю речах. На посаді депутата я ініціюватиму виділення фінансування на інвестиційні проєкти та програми регіонального розвитку, реалізація яких лише у 2020 році потребує залучення бюджетних коштів на суму понад 11 млн. грн. Вони стосуватимуться таких сфер:

У сфері освіти.

Основна мета – безпечна, ефективна, конкурентоздатна та комфортна освіта.

Перелік проєктів задля досягнення мети:

  • будівництво НВК в с. Борбин;
  • будівництво ДНЗ в районі військового містечка по у м. Дубно, с. Крупець;
  • будівництво Рачинського закладу дошкільної освіти;
  • будівництво котелень на тверде паливо в Бокіймівській ЗОШ, Млинівській ЗОШ № 3;
  • будівництво котельні КЗ «Підлозцівський навчально-виховний комплекс дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів»;
  • будівництво приміщення побутових теплогенераторів на території Малодорогостаївського ліцею;
  • капітальний ремонт (термомодернізація) будівлі ДНЗ № 4 у м. Дубно;
  • капітальний ремонт будівель Семидубського НВК (ремонт даху), Птицької ЗОШ (ремонт даху), Білогородського НВК (часткова заміна даху) в с. Софіївка Перша, опорного закладу «Демидівський ліцей» (утеплення фасадів), Хрінницького ліцею (заміна системи опалення), опорного закладу «Крупецька загальноосвітня школа» (ремонт внутрішньої системи опалення), Ситненської гімназії (ремонт внутрішньої системи опалення, заміна вікон та зовнішніх дверей), Мирогощанської ЗОШ (утеплення фасадів), Білоберізької ЗОШ (ремонт даху, заміна вікон), Млинівського ДНЗ «Ясла-садок № 1 «Казка», Млинівського ДНЗ «Ясла-садок № 2» (ремонт даху), Довгошиївського НВК (ремонт внутрішніх електричних мереж освітлення), дитячого садка в с. Пітушків (ремонт даху), Пугачівської ЗОШ (заміна вікон та зовнішніх дверей), ДНЗ «Яла-садок «Бджілка» в с. Привільне (утеплення фасадів), Берегівської ЗОШ, ЗОШ в с. Уїздці, Підлозцівської ЗОШ (зовнішнє опорядження фасадів), дитячого садка (зовнішнє опорядження фасадів) в с. Підлозці, Підзамчівської ЗОШ (ремонт даху), Смизького ДНЗ (зовнішнє опорядження фасадів), КЗ «Шепетинська гімназія» (ремонт покрівлі, зовнішнє опорядження фасадів), Новоукраїнської ЗОШ (оздоблення фасаду, заміна вікон та дверей, благоустрій території);
  • капітальний ремонт будівлі котельні Новинодобрятинської ЗОШ, котельні ДНЗ «Ясла-садок «Сонечко» (встановлення двох твердопаливних котлів, ремонт приміщень) в с. Острожець;
  • капітальний ремонт корпусів, харчоблоку та пральні ДНЗ № 3 у м. Дубно;
  • капітальний ремонт мережі внутрішнього освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій у Млинівській ЗОШ № 3;
  • капітальний ремонт покрівлі Вовковиївської ЗОШ, Сестрятинської ЗОШ, Бокіймівського ДНЗ «Дитячий садок «Калинка», дитячих навчальних закладів «Берізка» в с. Сестрятин та «Дивосвіт» в с. Бугаївка;
  • капітальний ремонт санвузлів ЗОШ № 6 м. Дубно, Білоберізької ЗОШ, Довгошиївського НВК, Миколаївської гімназії;
  • капітальний ремонт систем опалення Сестрятинської ЗОШ, Млинівського ДНЗ «Ясла-садок № 1 «Казка», Радивилівського ДНЗ «Ясла-садок № 1 «Сонечко» загального розвитку»;
  • реконструкція басейну, зовнішніх мереж водопостачання та каналізації, а також капітальний ремонт огорожі ЗОШ № 7 м. Дубно;
  • реконструкція будівель Малівської ЗОШ (благоустрій території, реконструкція даху, зовнішнє опорядження фасадів, протипожежні заходи), Хрінницького ЗДО «Сонечко», Демидівського ЗДО «Сонечко», Млинівської гуманітарної гімназії (реконструкція даху, заміна вікон та зовнішніх дверей), Новинодобрятинської ЗОШ (реконструкція даху), Смизького ДНЗ (реконструкція даху), Новоукраїнської сільської ради під ДНЗ;
  • реконструкція внутрішньої системи опалення Пляшевського ліцею;
  • реконструкція котельні (заміна котлів) та зовнішніх теплових мереж Острівської гімназії;
  • реконструкція навчального корпусу Острожецького НВК (добудова санвузлів);
  • технічне переоснащення котельні Пугачівської ЗОШ;
  • придбання шкільних автобусів для підвезення учнів до опорного закладу Хрінницького ліцею, навчальних закладів Млинівської територіальної громади.

 

null
 

У сфері медицини.

Основна мета – безкоштовна, доступна та якісна медицина.

Перелік проєктів задля досягнення мети:

  • капітальний ремонт даху та заміна вікон на енергозберігаючі у комунальному некомерційному підприємстві «Пологовий будинок» у м. Дубно;
  • капітальний ремонт фасаду, реконструкція теплових водопровідних та каналізаційних мереж комунального некомерційного підприємства «Міська поліклініка» у м. Дубно;
  • капітальний ремонт хірургічного корпусу комунального некомерційного підприємства «Радивилівська районна лікарня» (ремонт хірургічного відділення), будівель і приміщень амбулаторій загальної практики-сімейної медицини в с. Хотин, с. Теслугів, с. Ситне, с. Княгинин, с. Мирогоща Друга, с. Козин, с. Башарівка, фельдшерсько-акушерських пунктів у с. Батьків (ремонт фасаду будівлі, заміна вікон на енергозберігаючі), с. Гаї-Лев’ятинські (ремонт дахового покриття будівлі та заміна дверей на енергозберігаючі);
  • капітальний ремонт будівель фельдшерсько-акушерських пунктів у с. Листвин, с. Мокре, с. Костянець;
  • капітальний ремонт котельні та зовнішніх теплових мереж Вербської амбулаторії;
  • ремонт дахового покриття будівлі та заміна вікон на енергозберігаючі фельдшерсько-акушерських пунктів у с. Пляшівка, с. Рідків;
  • ремонт дахового покриття, встановлення огорожі території, заміна вікон і дверей на енергозберігаючі фельдшерсько-акушерських пунктів у с. Коритне, с. Сестрятин, с. Гранівка, с. Савчуки, с. Станіслави;
  • закупівля медичного обладнання для амбулаторії загальної практики-сімейної медицини комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» в с. Малеве;
  • реконструкція будівель амбулаторій загальної практики-сімейної медицини в смт Млинів, с. Острів, с. Довгошиї;
  • реконструкція фельдшерсько-акушерських пунктів і громадських будівель під лікарські амбулаторії загальної практики - сімейної медицини в с. Крупець, с. Пугачівка, с. Новоселівка, с. Підзамче, с. Підлипки, с. Круки, с. Копані, с. Надчиці, с. Новоукраїнка, с. Боремець, с. Ярославичі.

 

У сфері культури та духовності.

Основна мета – подальше відродження національної культури на місцевому рівні, яка сприятиме особистісній самореалізації та вихованню демократичних цінностей членів громад.

Перелік проєктів задля досягнення мети:

  • будівництво центру дозвілля в с. Мирогоща Друга;
  • капітальний ремонт Будинків культури в с. Верба, с. Рудка, с. Рогізне, с. Крупець, с. Берег;
  • капітальний ремонт будівлі клубів у с. Опарипси, с. Михайлівка, с. Заруддя (ремонт даху, заміна вікон та дверей);
  • капітальний ремонт глядацького залу Будинку культури в с. Хорупань;
  • капітальний ремонт покрівлі та утеплення фасаду КЗ «Мирогощанська державна школа мистецтв»;
  • реконструкція Будинку культури в с. Княгинин;
  • реконструкція клубу в с. Молодаво Третє;
  • реконструкція будівлі КЗ «Радивилівський міський будинок культури» (влаштування шатрового даху, зовнішнє опорядження фасадів, заміна вікон та зовнішніх дверей);
  • реконструкція будівлі КЗ «Демидівський будинок творчості школярів» під Центр позашкільної освіти;
  • реставрація пам’ятки архітектури місцевого значення – Будинку контрактів ХІХ століття із пристосуванням під розміщення Будинку дітей та молоді та адміністративно-офісні приміщення у м. Дубно;
  • реставрація церкви Святого Георгія в Національному історико-меморіальному заповіднику «Поле Берестецької битви» в с. Пляшева.

 

У сфері молоді та спорту.

Основна мета – всебічний розвиток молоді, підвищення рівня доступності до об’єктів фізкультурно-спортивного призначення, охоплення населення руховою активністю.

Перелік проєктів задля досягнення мети:

  • будівництво міні-футбольних полів зі штучним покриттям на території Вербської ЗОШ, Варковицької гімназії, в смт Млинів;
  • будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям на території Бокіймівської ЗОШ;
  • будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту в Ярославицькому та Новоукраїнському ліцеях;
  • будівництво об’єктів туристичної інфраструктури в межах рекреаційної зони Хрінницького водосховища;
  • капітальний ремонт приміщень комунального закладу «Дитячий санаторій «Хрінники» (ремонт першого поверху спального корпусу, котельні і зовнішніх тепломереж) в с. Хрінники;
  • капітальний ремонт спортивного майданчика НВК «Школа – гімназія» у м. Дубно;
  • капітальний ремонт спортивного майданчика Радивилівського НВК «Загальноосвітня школа № 2 - ліцей» ім. П.Г. Стрижака (влаштування міні-футбольного поля зі штучним покриттям);
  • придбання пластикових крісел, капітальний ремонт огорожі міського стадіону «Колос» в м. Радивилів;
  • реконструкція західної трибуни та допоміжних приміщень стадіону «Спартак» м. Дубно;
  • реконструкція футбольного поля (влаштування штучного покриття) в Козинському НВК;
  • реконструкція спортивного майданчика ЗОШ № 5 під мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту у м. Дубно;
  • реконструкція спортивного комплексу «Меблевик» в смт Смига.

 

У сфері благоустрою.

Основна мета – створити безпечний, здоровий та комфортний публічний простір громад, забезпечити надання якісних комунальних послуг.

Перелік проєктів задля досягнення мети:

  • будівництво каналізаційних мереж у м. Дубно;
  • будівництво вуличного освітлення в с.  П’яннє;
  • будівництво електроустановок освітлення доріг в с. Залав’є і с. Острожець;
  • будівництво очисних споруд в Острожецькій територіальній громаді;
  • будівництво пішохідної зони з елементами благоустрою (світильники, лавочки, смітники) та містка через річку Слонівка в м. Радивилів;
  • капітальний ремонт адміністративного будинку в с. Повча;
  • капітальний ремонт будівель Хорупанської та Крупецької сільських рад (ремонт даху, заміна перекриття, зовнішнє опорядження фасадів, ремонт приміщень) та їхніх прилеглих територій;
  • капітальний ремонт дорожнього покриття вулиць та проїжджих частин в с. Берег, с. Бокійма, с. Боремель, с. Велика Городниця, с. Вовничі, с. Костянець, с. Листвин, с. Лішня, с. Миколаївка, смт Млинів, с. Молодаво Друге, с. Мятин, с. Надчиці, смт Смига, с. Ставрів, с. Студянка;
  • капітальний ремонт житлових будинків, елементів прибудинкових територій та мереж зовнішнього освітлення вулиць у м. Дубно, смт Млинів, с. Великі Загорці, с. Тараканів;
  • капітальний ремонт тротуарів, у тому числі із влаштуванням вело доріжок, у м. Дубно, м. Радивилів, смт Демидівка, с. Привільне
  • капітальний ремонт пішохідних доріжок міського парку ім. Т.Г.Шевченка в м. Радивилів та в с. Острожець;
  • облаштування білощебеневого дорожнього покриття в с. Вишневе та с. Княгинине;
  • облаштування нових і капітальний ремонт існуючих мереж вуличного освітлення із застосуванням енергоефективних заходів та технологій в м. Радивилів, с. Дружба, с. Підзамче та інших населених пунктах Радивилівської територіальної громади;
  • облаштування міського кладовища (будівництво огорожі, складського приміщення, вбиральні, майданчиків для сміття, прокладання водопроводу та ліній електропередач, благоустрій території) в м. Радивилів;
  • придбання контейнеровозів та іншої спеціальної техніки для збору, транспортування і сортування твердих побутових відходів на території Млинівської територіальної громади, для потреб Радивилівської територіальної громади, а також в рамках міжмуніципальної співпраці Демидівської селищної, Боремельської, Бокіймівської та Вовковиївської сільських рад;
  • реконструкція та розширення очисних споруд каналізації у м. Дубно, м. Радивилів, смт Демидівка, смт Млинів;
  • реконструкція каналізаційного колектора та головної каналізаційної насосної станції у м. Дубно;
  • реконструкція та капітальний ремонт міського водозабору, водопровідних мереж, теплових мереж та котельні у м. Дубно;
  • реконструкція споруди гідровузла та шлюзів греблі Хрінницького водосховища;
  • реконструкція вуличного освітлення с. Товпижин, с. Вербень с. Гранівка, с. Іващуки, с. Добрятин, с. Довгошиї, с. Малин, с. Уїздці, с. Будераж, с. Підбрусинь, с.  Миколаївка, с. Ярославичі.

 

У сфері розвитку інфраструктури.

Основна мета – через розвиток транспортної інфраструктури підвищити рівень міжгалузевої співпраці, створити додаткові умови для залучення інвестицій у розвиток краю, забезпечити місцеве населення додатковими робочими місцями.

Перелік проєктів задля досягнення мети:

  • капітальний ремонт автомобільних доріг Луцьк – Радомишль – Демидівка –Дубно до кордону з Млинівським районом; Демидівка – Калинівка; Луцьк – Радомишль – Демидівка – Дубно; Лисин – Товпижин – Т-18-06; Солонів – Т-03-02; Стара Миколаївка – Онишківці;
  • поточний середній ремонт автомобільних доріг Загатинці – Боремель – Малеве; Загатинці – Боремель – Малеве; Загатинці – Малеве – Боремель; Луцьк –Радомишль – Демидівка – Дубно до межі з Млинівським районом; Демидівка – Калинівка; Млинів – Підлозці; с. Немирівка – с. Гаї-Лев’ятинські – с. Новоукраїнське; с. Батьків – с. Дружба; Дубно – Тараканів– Великі Загорці; Ярославичі – Яловичі – Боремець; Демидівка – Велика Городниця на Олику;
  • реконструкція залізобетонного моста через річку Жабичі в с. Дубляни;
  • реконструкція залізобетонного моста через річку Іква у м. Дубно;
  • реконструкція автомобільної дороги Молодіжне –Княгинин – Нараїв.

 

25 жовтня в історії України розпочинається нова ера. Відтепер кожен із нас зможе впливати на прийняття найважливіших рішень, що пов’язані з нашим щоденним життям та добробутом. Надалі успіх України визначатиметься сумою успіхів усіх об’єднаних територіальних громад. А їх розвиток залежатиме від нашої громадянської позиції та професіоналізму тих людей, яких ми оберемо до органів місцевого самоврядування.

null

 

Додаток.

Перелік коштів, які виділили з бюджету Рівненської обласної ради на розвиток Млинівського, Демидівського, Дубенського і Радивилівського районів та м. Дубно (2016–2020 рр.)

 

МЛИНІВСЬКИЙ РАЙОН

 

Рік

Назва проекту

Назва громади

Сума фінансування, грн.

2016

Реконструкція освітлення центральної вулиці села Новоселівка Млинівського району Рівненської області

Владиславівська сільська рада

50 000,0

2016

Придбання матеріалів і послуг на ремонт мосту через річку Іква в селі Добрятин Млинівського району Рівненської області

Добрятинська сільська рада

50 000,0

2017

Використання альтернативних джерел енергії для задоволення санітарно-гігієнічних вимог у ДНЗ «Сонечко» в селі Острожець, шляхом встановлення сонячних батарей

Острожецька сільська рада

75 000,0

2017

Спортивний майданчик – основа здорового способу життя

Млинівська селищна рада

100 000,0

2018

Сучасний спортивний майданчик – запорука здорового майбутнього жителів Млинівської громади

Млинівська селищна рада

60 000,0

2018

Організація системи роздільного збору та вторинної переробки ТПВ в селі Острожець та селі Залав’я Острожецької ОТГ Млинівського району

Острожецька сільська рада

200 000,0

2019

Підвищення якості та доступності надання медичних послуг для сільського населення, шляхом придбання медичного обладнання для КНП «Острожецька районна лікарня» Острожецької сільської ради

Острожецька сільська рада

150 000,0

2019

Сучасний спортивно-оздоровчий майданчик для жителів села Довгошиї

Млинівська

селищна рада

60 000,0

2020

Мистецька вулична резиденція Ходкевичів у Млинові

Млинівська

селищна рада

143 000,0

ВСЬОГО

888 000,0

 

ДЕМИДІВСЬКИЙ РАЙОН

 

Рік

Назва проекту

Назва громади

Сума фінансування, грн.

2016

Забезпечення мешканців с. Пашева Малівської сільської ради якісною питною водою

Малівська

сільська рада

50 000,0

2016

Сучасна бібліотека – на потребу активної громади

Демидівська

районна рада

30 345,0

2017

Облаштування тренажерного залу, як осередку фізичного розвитку, змістовного та корисного дозвілля дітей, молоді, жителів громади

Боремельська

сільська рада

99 565,0

2017

Забезпечення мешканців

с. Боремель Боремельської сільської ради якісною питною водою

Боремельська

сільська рада

100 000,0

2017

Спортивний майданчик – запорука активного дозвілля

Демидівська

районна рада

99 750,0

2019

Центр молодіжного підприємництва

Демидівська

селищна рада

133 665,0

2020

Підвищення екологічної культури в громадах-учасниках міжмуніципальної співпраці шляхом запровадження збору твердих побутових відходів

Демидівська

селищна рада

180 000,0

2020

Боремельщина туристична – дослідження, подорожі

Боремельська

сільська рада

149 000,0

ВСЬОГО

842 325,0

 

М. ДУБНО, ДУБЕНСЬКИЙ РАЙОН

 

Рік

Назва проекту

Назва громади

Сума фінансування, грн.

2016

Створення комфортних умов для надання медичної допомоги населенню с. Копани

Дубенська

районна рада

45 970,0

2017

«Здорова Україна» - влаштування майданчиків з вуличними тренажерами

Привільненська

сільська рада

85 100,0

2017

Відкриття цеху по виготовленню бруківки та блоків в с.Мирогоща Друга вул.Миру, 96 б Дубенського району Рівненської області

Мирогощанська

сільська рада

100 000,0

2018

Капітальний ремонт вуличного освітлення вулиці Цегельна с. Малі Загорці Дубенського району Рівненської області

Тараканівська

сільська рада

 

81 887,0

2018

Придбання спецтехніки (екскаватора) для комунального підприємства   «Верба комунальник» Вербської сільської ради Дубенського району

Вербська

сільська рада

 

200 000,0

2019

Квітуче місто шляхом відновлення комунальної теплиці

Дубенська

міська рада

148 900,0

2019

Влаштування сонячного колектора на ДНЗ «Бджілка» с.Привільне

Привільненська

сільська рада

63 000,0

2020

Територія STEАM-освіти

Привільненська

сільська рада

153 225,0

ВСЬОГО

878 082,0

 

РАДИВИВЛІВСЬКИЙ РАЙОН

 

Рік

Назва проекту

Назва громади

Сума фінансування, грн.

2018

Встановлення вуличних тренажерів для спортивного розвитку молоді на території Козинської ОТГ

Козинська

сільська рада

 

76 097,0

2018

Облаштування спортивного тренажерного залу в с. Батьків Немирівського старостинського округу Радивилівської ОТГ

Радивилівська

міська рада

97 070,0

2019

Покращення якості надання соціальних послуг жителям Радивилівської міської та Крупецької сільської об’єднаних територіальних громад

Радивилівська

міська рада

199 327,0

2019

Створення багатофункціональних зон розвитку для дітей з особливими освітніми потребами у Радивилівському інклюзивно-ресурсному центрі

Радивилівська

міська рада

 

199 962,0

 

2020

Придбання швейного та перукарського обладнання для надання соціальних послуг для населення Центром з надання соціальних послуг Крупецької сільської ради

Крупецька

сільська рада

60 000,0

2020

Облаштування скейт-парку в м.Радивилів

Радивилівська

міська рада

92 293,0

2020

Стимулювання розвитку малого середнього бізнесу у сфері сироваріння на території Рівненської області

Козинська

сільська рада

150 000,0

ВСЬОГО

874 749,0

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews