«Підтримати розвиток українського підприємця – це підтримати майбутнє сильної України», – заява партії УДАР

02.07.2021 10:19   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Згідно звіту Мінекономіки, у 2020 році рівень тіньової економіки за попередніми розрахунками становив 30% обсягу офіційного ВВП. У 2019 році рівень тіньової економіки становив 27% ВВП.

Тенденція така, що економіка йде у тінь?

У світі головним механізмом детінізації економіки вважається збільшення кількості самозайнятих громадян в легальному бізнесі. ООН пропонує заохочувати «вихід з тіні» і забезпечувати доступ підприємствам до інвестицій та пільгового кредитування, розвивати міжнародне співробітництво між мікро-, малими і середніми підприємствами різних країн.

Україні потрібно стимулювати дрібне та середнє підприємництво!

Сильна країна можлива тоді, коли в ній створені умови для розвитку дрібного та середнього підприємництва.

«Головна функція держави - створити умови, за яких людина може себе вільно реалізовувати. Саме розвиток та стимулювання дрібного та середнього підприємництва - це шлях до побудови сильної держави із самодостатніми громадянами», - прокоментували в «УДАРі».

«УДАР» вважає, що головним двигуном економічного розвитку має стати малий та середній бізнес, вивільнений з-під надмірного податкового пресу та регулятивного втручання.

Як досягти детінізації?

Потрібно боротися не проти тіньової економіки в державі (яка досягла 30% в Україні), а з її причинами. Варто створювати економіку можливостей для кожного, - на цьому акцентують фахівці. Економіка можливостей – це рівні можливості для кожної людини. Держава повинна підтримувати приватну ініціативу своїх громадян. Українці повинні мати доступ до дешевих позикових коштів на розвиток власного бізнесу та чесні умови для розвитку своєї справи.

  • «В Україні потрібно створити умови для розвитку дрібного та середнього підприємництва», - прокоментував лідер Рівненського «УДАРу» Валентин Демчук, - «Дрібні та середні підприємства забезпечують зайнятість населення і отримання доходу в усьому світі. Ці підприємства є ключовими для соціального розвитку та є головними в реальній боротьбі з бідністю».

Який план дій?

  • Держава повинна підтримувати приватну ініціативу своїх громадян. Українці повинні мати доступ до дешевих позикових коштів на розвиток власного бізнесу та чесні умови для розвитку своєї справи.
  • Всі українці повинні мати однакові можливості розвивати свою справу.
  • Податки мають бути зрозумілими для людей і легкими в адмініструванні.
  • В державі потрібно створювати умови для ведення бізнесу та обмежувати вплив на економічні сфери олігархічних груп.
  • Потрібно стимулювати створення не лише нових підприємств, але й підтримувати наявні бізнеси дрібних та середніх підприємств, які найбільше постраждали від коронакризи.
  • В Україні має комплексно підтримуватися розвиток малого та середнього бізнесу.

В «УДАРі» переконані, що варто зосередитися на чотирьох головних напрямках підтримки малого та середнього бізнесу. Найперше йдеться про вдосконалення оподаткування шляхом зменшення фіскального тиску та про фінансову підтримку шляхом запровадження програм кредитування та підтримки малого та середнього бізнесу, державних гарантій по кредитам.

Важливо запровадити механізми консультування та підтримки підприємців та стимулювання впровадження цифрових новітніх рішень для дрібних та середніх підприємств.

В «УДАРі» пропонують навчати дітей основам бізнесу ще зі школи:  для цього потрібно впровадити в школах та ВНЗ України курсу «Підприємництво та розвиток своєї справи».

*Політична реклама


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews